'Beweging rond Xavi Simons: topclub zet vol in op komst Oranje-international'
Xavi Simons © ProShots

'Beweging rond Xavi Simons: topclub zet vol in op komst Oranje-international'

07:38, 22-06-2024 / Laatste Update: 10:50, 22-06-2024

Er lijkt deze zomer een forse transferstrijd op gang te komen met Xavi Simons in de hoofdrol. Bayern München is op dit moment in ieder geval concreet en de club heeft al een bepaalde constructie in gedachten om de Nederlander binnen te halen.

Volgens de Duitse tak van Sky Sport zijn er concrete onderhandelingen gaande tussen Bayern München en Paris Saint-Germain, de officiële werkgever van Simons. De aanvallende middenvelder speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor RB Leipzig. De gesprekken tussen Bayern en PSG gaan op dit moment over een huurperiode van een jaar, met een optie tot koop. Dat bedrag ligt tussen de zestig en zeventig miljoen euro. Bayern is in ieder geval optimistisch om de deal rond te maken, maar Leipzig mikt ook nog op een langer verblijf van Simons.

PSV

Ook PSV is nog betrokken bij een eventuele transfer van Simons. Twee seizoenen geleden werd de Nederlander op huurbasis voor de Eindhovenaren topscorer van de Eredivisie. Simons ging direct terug naar PSG, maar PSV liet wel een opvallende clausule in dat contract opnemen. In een eerder stadium zouden de Eindhovenaren zelfs de hele transfersom krijgen, maar bij een toekomstige verkoop krijgt de club alsnog een gedeelte.

Sterk seizoen

Afgelopen seizoen maakte Simons in Duitsland veel indruk bij RB Leipzig. De Nederlander kwam voornamelijk vanaf de linksbuitenpositie en speelde daar 45 wedstrijden. In die duels scoorde hij tien keer en gaf hij vijftien assists. Door dat sterke seizoen staken de transfergeruchten al snel de kop op. Zo zou hij zelf mogen beslissen waar hij naartoe wil vertrekken, als PSG hem weer wil verhuren. FC Barcelona zou dan de voorkeur van Simons zijn.