RBC promoveert 12 jaar na faillissement naar eerste klasse

17 april 2023

RBC is bezig aan een flinke opmars in het Nederlandse amateurvoetbal. In 2011 ging de ploeg uit Roosendaal failliet, waarna het een doorstart maakte. Ze begonnen destijds in de 5e klasse. Afgelopen zondag promoveerde RBC naar de 1e klasse.


Zelf won de koploper van de 2e klasse C met 6-1 in een volgepakt Atik Stadion van laagvlieger Virtus. Er kon nog niet meteen gefeest worden na het laatste fluitsignaal, want de ploeg was afhankelijk van het resultaat van nummer 2 Antibarbari. Toen via de telefoon doorkwam dat JEKA met 2-0 had gewonnen, brak het kampioensfeest los.

Promotie
"De puzzelstukjes vielen in elkaar. Maar vergeet niet dat het kampioenschap ook aan een zijden draadje heeft gehangen op het moment dat we 2-3 achter stonden in de 90ste minuut tegen onze concurrent Antibarbari", vertelde trainer Ruud Pennings tegenover BN De Stem. RBC won uiteindelijk nog met 4-3 en zette daarmee een flinke stap naar het kampioenschap.

Het is voor Pennings zijn zoveelste kampioenschap. "Maar dit is pas de eerste titel in eigen huis. Heel speciaal", aldus Pennings, die zag dat er 1353 fans waren afgekomen op de kampioenswedstrijd. "Je merkt aan alles dat de club leeft. Mooi dat we vanuit hier verder kunnen bouwen", zei hij in een ander interview.

En nu?
Pennings neemt zelf afscheid als trainer, maar gaat verder in het technische hart van de club. De doelen zijn duidelijk: "Het plan van de club is om binnen een aantal jaar divisievoetbal te gaan spelen. En dat gaat ook lukken. Dat weet ik zeker. We hebben de goede mensen op de goede posities zodat we verder kunnen groeien."