Deze Feyenoordspelers hebben al ervaring opgedaan in de Champions League

19 september 2023

Pro Shots
feyenoord-spelers-ervaring-champions-league-nieuwkoop-wellenreuther-ivanusec

Feyenoord gaat eindelijk weer in de Champions League spelen en doet dat met een team dat niet gek veel ervaring in de Champions League heeft. Een deel was erbij toen Feyenoord de finale van de Conference League haalde en andere hebben ook al op de andere Europese niveaus kunnen oefenen, maar voor velen is het miljoenenbal nog nieuw! Check hier welke Feyenoordspelers als Champions League-ervaring hebben.


Feyenoord heeft 2 spelers in de selectie die al eerder hebben meegedaan in de Champions League-hoofdfase. Er zijn er een aantal die wel eens bij de kwalificatie hebben meegedaan én ook nog eens spelers die er wel bij waren, maar niet in actie kwamen tijdens de hoofdfase óf kwalificatie van het toernooi.

Deze Feyenoordspelers hebben Champions League-ervaring


Feyenoord heeft in 2017/2018 voor het laatst in de groepsfase van de Champions League gespeeld. De echte Feyenoord-kenner weet dan al gelijk welke speler sowieso Champions League-ervaring heeft; namelijk Bart Nieuwkoop. Hij speelde in dat seizoen maar liefst 4 van de 6 groepswedstrijden en was ook bij de schitterende overwinning op Napoli. Hij miste alleen de wedstrijden uit bij Napoli en thuis tegen Manchester City vanwege een hamstringblessure.

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Celtic

Meeste ervaring
Luka Ivanusec heeft veruit de meeste ervaring van iedereen in de Champions League, hij speelde al 10 wedstrijden op het hoofdtoernooi en 18 in de kwalificatie. Met Dinamo Zagreb speelde hij de meeste wedstrijden. Op het hoofdtoernooi heeft hij 1 doelpunt gemaakt, in de kwalificatie maakte hij 4 doelpunten en 2 assists.

Op de goal
Timon Wellenreuther gaat dinsdagavond zijn 3e Champions League-wedstrijd ooit keepen. Hij deed dit namelijk al 2 keer eerder voor Schalke 04. In 2015 stond hij in de laatste 16 van het toernooi 2 keer op goal tegen Real Madrid. De uitwedstrijd werd toen met 4-3 gewonnen door Schalke, in eigen huis werd het 2-0 voor de Koninklijken. Opvallend: de gehele groepsfase zat hij geen 1 keer bij de selectie.

Kostas Lamprou heeft ook de Champions League-hoofdfase wel mogen aanschouwen, maar niet mogen spelen. In het seizoen 2018/2019 zat hij bij Ajax op de bank, maar kwam hij niet in het veld. André Onana kreeg toen natuurlijk de voorkeur. Hetzelfde geldt trouwens voor Lutsharel Geertruida, hij zat een aantal keer bij de selectie toen Feyenoord Champions League speelde in 2017/2018.

Kwalificatie
Er zijn een aantal die ervaring hebben in de kwalificatieronde van het toernooi. Dat zijn Calvin Stengs en Ondrej Lingr. Stengs speelde in 2020/2021 2 kwalificatieduels met AZ tegen Viktoria Plzen en Dynamo Kiev. Van Plzen werd gewonnen, maar Dynamo Kiev was een maatje te groot.

Lingr heeft 1 keer een kwalificatiewedstrijd meegedaan bij Slavia Praag, hij mocht de laatste 18 minuten meedoen in de wedstrijd tegen Ferencváros. Er werd toen met 2-0 verloren, andere wedstrijden zat hij op de bank.

Verdedigend hart
Dan is er nog Dávid Hancko, hij heeft ook al eens de kwalificatie gespeeld. Voor Sparta Praag deed hij 4 duels mee; het tweeluik met Rapid Wien en het tweeluik met Monaco. Ook toen MSK Zilina in 2017-2018 de kwalificatie speelde zat hij bij de selectie, maar hij kwam niet in actie. Ook Gernot Trauner heeft de kwalificatie meegemaakt: in 2019-2020 speelde hij 4 duels voor LASK tegen FC Basel en Club Brugge.