Een punt voor Go Ahead en FC Utrecht na heerlijk voetbalgevecht in de Adelaarshorst

Bart van der Wijst • 17:33, 15-01-2023 / Laatste Update: 05:18, 12-12-2023

Go Ahead Eagles en FC Utrecht hebben zondagmiddag in een zeer vermakelijke pot gelijkgespeeld: 2-2. Na een openingskwartier vol goals viel de gelijkmaker van Go Ahead pas in de 90e minuut via Sylla Sow. In blessuretijd kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning.

Het was heel snel raak. Willum Thór Willumsson - de eredivisiespeler met de mooiste naam - kopte onfortuinlijk de bal achter zijn eigen doelman: 0-1. Met een wereldgoal zette Bobby Adekanye de thuisploeg op gelijke hoogte. Maar alle feestvreugde was van korte duur; Sander van der Streek maakte in minuut 13 de uiteindelijk winnende treffer.

Knotsgekke slotfase

In de tweede helft drong Go Ahead Eagles wel aan, al kreeg het weinig echt grote kansen. Oliver Edvardsen kon van dichtbij scoren, alleen Vasilios Barkas redde heel knap. Toch viel de 2-2 alsnog. Een voorzet viel ineens voor de voeten van Sow, die de bal binnen prikte.

90e minuut, 2-2. Dan zou je denken dat beide clubs dat punt koesteren, maar niets bleek minder waar. Invaller Anastasios Douvikas leek op weg naar de 2-3, maar miste. Aan de andere kant schoot Rashaan Fernandes naast. Dus bleef het bij 2-2.