Feyenoord doet het wel! De halve finale van de Conference League is binnen

Rick Kraaijeveld • 00:54, 15-04-2022 / Laatste Update: 11:51, 08-01-2024

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in het uitduel met Slavia Praag, na de 3-3 in eigen huis. De mannen van Arne Slot wonnen met 1-3 te in Praag, waardoor zij zich mogen opmaken voor de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille.

Na 2 minuten was het al raak voor de Rotterdammers. Na een inworp, die volledig verkeerd werd ingeschat door de verdediging van Praag, kon Cyriel Dessers 1 op 1 komen met de doelman. Hij maakte zijn keuze boven Linssen waar en schoot beheerst langs de doelman.

Feyenoord, dat het betere van het spel had, ging na een kwartier voor het eerst de fout in. Orkun Kökçü wilde de bal terugspelen op Ofir Marciano maar deed dit veel te zacht. Marciano kon nooit op tijd bij de bal zijn en Ibrahim Traoré was dat wel. Na een schijnbeweging stuurde hij Marciano nog eens de verkeerde kant op ook, waardoor hij op een leeg doel kon inschieten.

Chaotisch

De wedstijd bleef verder wat chaotisch van beide kanten. De bal schiet bij veel mensen van de voet af en echt uitgespeelde kansen creëren beide teams ook niet. 10 minuten na de tegengoal van Feyenoord leek de ploeg niet te leren van de eigen fouten want het ging opnieuw de fout in. Met opnieuw een verkeerde terugspeelbal werd het gevaarlijk via Slavia Praag-aanvoerder Peter Olayinka.

Paniek in de Praagse 16

Vlak voor het rustsignaal kreeg Feyenoord nog wat kansen op de voorsprong. Dessers werd even vastgepakt, nadat hij wegdraaide van zijn tegenstander. Dit was te weinig om te gaan liggen en de Feyenoord-spits probeerde er nog wat van te maken. De corner die uit deze kans kwam daalde neer voor rechtsbuiten Reiss Nelson. Hij kon de bal hard strepen richting het doel, maar schoot volledig mis waardoor de bal over de achterlijn stuiterde.

Trage voortzetting

De ploegen kwamen allebei traag uit de 2e startblokken. Pas in de 51e minuut kon het 1e kansje opgetekend worden, voor Slavia Praag. Na een corner kopte Taloverov de bal net over de lat, Marciano moest de bal nog wel even met zijn vingertoppen aantikken.

Iets verder in de 2e helft kwam er slecht nieuws voor Feyenoord: aanvoerder Jens Toornstra moest het veld verlaten met een blessure. Nadat hij een schot van de keeper wilde blokken, landde hij erg vervelend op de grond. Hij kon meteen niet meer verder en werd vervangen door Wålemark.

Wéér een blunder

Na een uur ging de keeper van Slavia Praag ontiegelijk de fout in, waardoor Dessers de bal kon ontfutselen en in een leeg doel kon tikken. De aanname van de keeper was zo slecht, dat de bal wegsprong voor het passen. Hij schrok waarschijnlijk van Dessers in zijn ooghoek, die kon vervolgens makkelijk afronden.

Check hier de 2e goal van Dessers:

(tekst gaat verder onder de video)

Hierdoor moest Slavia Praag risico's gaan nemen en meer druk zetten, waardoor ze in de de 80e minuut averij opliepen. Omdat de ruimtes zo groot waren, kon Luis Sinisterra na een goede steekbal de bal langs de ongelukkige keeper schieten. De korte hoek lag helemaal vrij, waar Sinisterra dan ook zijn schot plaatste. Hij besliste hiermee de wedstrijd, die eindigde in 1-3.

Olympique Marseille

Met een 6-3-overwinning na 2 wedstrijden, mag Feyenoord zich op gaan maken voor de halve finale van Conference League, tegen Olympique Marseille. De Franse club won over 2 wedstrijden met 3-1 van PAOK. In de 1e wedstrijd daarvan scoorde Dimitri Payet een waanzinnige goal.

De wedstrijden tussen Feyenoord en Olympique Marseille zullen plaatsvinden op 28 april en 5 mei. Eerst in Rotterdam, daarna in Marseille. Beide burgemeesters zullen nu al klamme handjes hebben, want zowel de supporters van Feyenoord als die van Marseille hebben zich niet bepaald gedragen gedurende dit toernooi.