Feyenoord pakt een punt tegen PSV na pingel in de laatste minuut

Rick Kraaijeveld • 20:47, 08-05-2022 / Laatste Update: 01:19, 08-01-2024

PSV heeft zondagmiddag een 2-0-voorsprong weggegeven in de Kuip. PSV, dat in de 1e helft vele malen beter was dan Feyenoord, laat hiermee de aansluiting met Ajax liggen. Feyenoord had een heel goede 2e helft waarin het PSV overklast heeft. Met een penalty in de laatste minuut van de blessuretijd, besliste Dessers de eindstand tot 2-2.

Feyenoord begon de wedstrijd stormachtig, met kansen van Dessers uit een corner en een eigen gecreëerde kans.

PSV kwam na een minuut of 10 het meest dichtbij door een uithaal van aanvoerder Cody Gakpo. Even later was het weer Gakpo die gevaarlijk is voor PSV. Deze keer wél met een doelpunt. Gakpo werd gelanceerd door Joey Veerman, hij nam de bal prachtig mee richting goal en verschalkte Marciano in de korte hoek.

Sterk PSV

PSV was heer en meester in de 2e helft, Feyenoord had het niet. Orkun Kökçü was de 1e helft de zwakste aan de kant van de Rotterdammers. De man die het wél te pakken had, was Gakpo. Hij scoorde namelijk nog een keer in de 1e helft. Hij zette de goal zelf op, door een 1-2-tje aan te gaan met Eran Zahavi. Hij kreeg hem terug en stiftte de bal heerlijk over Marciano heen.

Wissels maken Feyenoord beter

In de rust werd er gelijk gewisseld bij Feyenoord; het moest anders. Kökçü, Reiss Nelson en Guus Til bleven in de kleedkamer achter. Frisse spelers kwamen er in, en Feyenoord kwam feller uit de kleedkamer dan PSV. In de 50e minuut kreeg Cyriel Dessers een ongelofelijke kans op een aansluitingstreffer, maar hij schoot de bal voorlangs. Ook ging daarna de vlag omhoog. Ook Luis Sinisterra kwam dichtbij, maar Mvogo had een mooie redding in huis.

Feyenoord in de aanval

PSV kreeg precies op het uur nog een grote kans door goed doordrukken van Mario Götze. Door druk zetten werd de bal verspeeld en kon Zahavi zo door naar Marciano, hij dribbelde langs de keeper maar werd daarna zeer knap van de bal ontfutselt door Lutsharel Geertruida. Feyenoord was nog steeds de betere ploeg in de 2e helft.

PSV kwam weinig meer in de aanval en hield vooral tegen. Sinisterra kwam erg dicht bij een doelpunt. In de 83e minuut zag hij zijn schot uit de 2e lijn rakelings langs de paal gaan. 3 minuten later was Sinisterra weer belangrijk voor Feyenoord, ditmaal als aangever. Hij gaf een voorzet richting Dessers die de bal kruislings langs Mvogo kopte. Hij bracht daarmee de stand op 2-1, wat voor een spannende slotfase zorgde.

In die slotfase was er een opstootje langs de lijn en kreeg Feyenoord ook nog eens een discutabele penalty. Een schot van buiten de 16 werd door Mauro Junior met de arm geraakt. Dessers ging voor de bal staan, en stuurde Mvogo de verkeerde hoek in. Hiermee pakt Feyenoord een punt, waarmee zij hun 3e plek verstevigen op de ranglijst.

Kampioensstrijd

PSV heeft het dus nagelaten te profiteren van de misstap van Ajax eerder op de zondag tegen AZ. De Eindhovenaren zijn dus niet ingelopen op Ajax, waardoor Ajax woensdag het kampioenschap kan behalen bij winst op sc Heerenveen.