Feyenoord vergeet NEC te nekken: Nijmegenaren spelen voor 6e keer op rij gelijk

ProShots

Pim Huberts • 18:29, 02-10-2022 / Laatste Update: 06:42, 12-12-2023

Feyenoord heeft 2 punten gemorst in Nijmegen. De Rotterdammers zouden bij winst op NEC PSV voorbij gaan, maar dit lukte niet. NEC speelde voor de zesde keer op rij gelijk: 1-1.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. NEC-keeper Jasper Cillessen voorkwam meerdere doelpunten. Toch moest de keeper van Nederland in de 23e minuut de bal uit het netje halen. Na een snelle actie richting het 16-metergebied knalde Quinten Timber de bal in de linkeronderhoek: 0-1.

Bloedneus Pedersen

Toch kwam NEC snel terug. Marcus Pedersen moest naar de kant met een bloedneus waarna Iván Márquez de bal via een assist van Oussama Tannane hard kon intikken. De Spaanse verdediger scoorde tegen 10 Feyenoorders zijn tweede doelpunt in het NEC-shirt.

In de laatste 10 minuten controleerde Feyenoord, maar tot gevaarlijke aanvallen kwam het niet. Ibrahim Cissoko en Orkun Kökcü kregen in de extra tijd nog een ruzietje. Het gelijkspel werd luid gevierd in de Goffert: 1-1.