Van Hanegem snapt met cursus gestopte Sneijder wel: ‘Legde je Mozart ook niet uit’

8 november 2021

Proshots
Wesley Sneijder Dirk Kuyt Trainers Cursus Gestopt Gokken Willem van Hanegem

Wesley Sneijder kreeg bijval van Willem van Hanegem naar aanleiding van zijn besluit om te stoppen met de trainerscursus. De recordinternational stopte ermee omdat hij 'niet op 1 lijn zat met de KNVB'. Logisch, aldus De Kromme in zijn column in AD.


"Iedereen viel over hem (Sneijder) heen", begon Van Hanegem zijn verhaal. "Natuurlijk moet hij iets bijleren om trainer of manager te worden, dat weet iedereen. Alleen... die schriftgeleerden die hem daar in Zeist iets gingen uitleggen over een oefening in traptechniek, die zoeken gewoon naar zo'n reactie."

Ere wie ere toekomt
Volgens Van Hanegem hoeft men niet alles uit te leggen aan - inmiddels gestopte - goede voetballers. "Men legde Mozart toch ook niet uit hoe hij piano moest spelen?" Ook haalde de voormalig trainer PEC-coach Art Langeler aan.

"Dat is de man die PEC er al weken uit laat zien als een soort derdeklasser. Uitgerekend hij moest bij de KNVB jarenlang onze grootste talenten begeleiden." Geen goede leermeester, aldus Van Hanegem. Ook ging hij in op de gokzaak rondom Sneijder en Dirk Kuyt.

Gewaagd gokje
"Daarvoor lagen zij onder vuur. Dat gokken, illegaal en in kantines van sportclubs, gebeurt sinds jaar en dag. Soms ook met behoorlijk hoge bedragen." Het mag niet, weet Van Hanegem. "We moeten alleen niet doen alsof het ergste ooit is gebeurd."

Lees ook: 'Oude ploeggenoten wisten van gokgedrag Wesley Sneijder en Dirk Kuyt'