Juventus speelt thuiswedstrijd vol symboliek gelijk: wissel Chiellini na 17 minuten, Vlahovic viert goal als Dybala

Rick Kraaijeveld • 00:43, 17-05-2022 / Laatste Update: 13:43, 08-01-2024

Het was een emotionele bedoeling bij Juventus - Lazio. De club uit Turijn nam afscheid van Giorgio Chiellini en Paulo Dybala. Voor Chiellini spelen ze al in een speciaal shirt én kreeg hij in minuut 17 een pubiekswissel. Dybala werd door Dusan Vlahovic uitgezwaaid door met de 'Dybala-celebration' zijn goal te vieren.

Juventus speelde nergens meer voor en gebruikte daarom de laatste thuiswedstrijd van het seizoen om haar grootheden te danken en te eren. Chiellini, die 17 jaar lang bij de club speelde, werd uitgezwaaid in de 17e minuut en Matthijs de Ligt was zijn vervanger. Chiellini gaat verkassen naar een club in Amerika.

Dybala ook naar de uitgang

Ook voor Dybala was het de laatste wedstrijd in het wit-zwarte-tricot van Juventus. Het 1e symbool van afscheid kwam van het adres van Dusan Vlahovic. De, in januari getransfereerde spits, scoorde de 1-0 voor Juventus tegen Lazio Roma en vierde dat met de 'celebration' van Dybala. Die het meevierde op de rug van Vlahovic. Dybala speelde 291 wedstrijden voor Juventus in 7 seizoenen. De Argentijnse baltovenaar kreeg na 78 minuten een publiekswissel. Na de wedstrijd kon hij het niet meer droog houden, hij huilde tranen met tuiten.

Toch nog gelijk

Tegen Lazio kwam Juventus na 36 minuten op 2-0 via Álvaro Morata. Een eigen goal van Alex Sandro vlak na rust bracht de spanning terug. De thuisploeg leek stand te houden, maar in de slotsecondes zorgde Sergej Milinkovic-Savic toch nog voor de gelijkmaker: 2-2.

Juventus staat met nog 1 speelronde te gaan 4e en op die plaats zal de 'Oude Dame' ook blijven. Lazio verzekerde zich door het gelijkspel in Turijn van deelname aan de Europa League.