Sarina Wiegman na monsterzege Engeland: ‘Ik had veel verwacht, maar dit scenario zat daar absoluut niet bij’

12 juli 2022

GettyImages
sarina-wiegman-na-afloop-van-doelpuntenfestijn-engeland-noorwegen

Engeland heeft maandag 1 van de outsiders van het toernooi een tik gegeven: Noorwegen werd verslagen met 8-0(!). Bondscoach Sarina Wiegman van het Engelse team stond na afloop met een mond vol tanden voor de camera van de NOS: "Ik vraag me af wat er gebeurd is."


Engeland is 1 van de topfavorieten voor de winst van dit EK en heeft laten zien waarom dat zo is. Al in de rust stond het met 6-0 voor. "Ik denk dat wij een goede wedstrijd speelde, en Noorwegen een mindere wedstrijd. Wij kregen veel tijd aan de bal en deden daar best goede dingen mee", probeert Wiegman te beredeneren na afloop. Van te voren had Wiegman veel scenario's besproken, 'maar dit scenario zat daar absoluut niet bij'.

Doelpuntenregen
Wiegman dankt de vele goals aan de ruimtes die niet dichtgelopen werden. "We bleven maar scoren, met rust was het 6-0 en ik vond dat ongelofelijk. Wij kregen echt heel erg veel ruimte en achterin werd er niets dichtgelopen. Wij bespeelden dat prima en zij liepen vanzelf achteruit."

En dat achteruitlopen, daar profiteerden de Engelsen goed van. Ook zat het met hun eigen verdediging wel snor: "We hadden veel meer verwacht van hun topspelers, maar dat bleef beperkt tot 1 à 2 momenten. We hebben nog niks, of je nou wint met 1-0 of met 8-0, je moet gewoon die 3 punten hebben."

Een samenvatting van dit doelpuntenfestijn bekijk je hier.