UEFA dreigt flink: ‘Spelers die meedoen aan Super League, zijn niet welkom op EK’s en WK’s’

19 april 2021

AP

Voetballers van clubs die aan de nieuw te vormen Super League willen deelnemen zijn niet welkom op een WK of EK. Dat herhaalde voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA.


"Het nieuws van de nieuwe Super League is nog vers, maar wij zullen er alles aan doen om dit te stoppen”, zei een zichtbaar boze Ceferin. "Voetballers van clubs die deelnemen zullen niet meer op een WK of EK mogen uitkomen. Dat gaan we regelen.”

Andere opzet Champions League
Op diezelfde persconferentie werd ook alvast de nieuwe opzet van de Champions League gedeeld. Vanaf 2024 zijn er 36 ploegen in plaats van 32 en verdwijnen de groepsfases van 4 teams per poule.Super League
AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur maakten in de nacht van zondag op maandag bekend dat ze vanaf augustus met een nieuwe midweekse competitie beginnen, die 10 miljard euro moet genereren. De nieuwe Super League moet uiteindelijk uit 20 ploegen gaan bestaan.