Ajax-beul Mats Grotenbreg stapt over van derde divisie naar derde klasse
Mats Grotenbreg voorafgaand aan het bekerduel met Cambuur / Pro Shots

Ajax-beul Mats Grotenbreg stapt over van derde divisie naar derde klasse

15:31, 26-01-2024

Mats Grotenbreg maakte in december nog zijn mooiste en belangrijkste goal uit zijn carrière in het stadion van FC Utrecht, maar binnenkort speelt hij op Sportpark De Rode Veste. De beul van Ajax in het bekertoernooi stapt over van USV Hercules (derde divisie) naar Jonge Kracht (derde klasse).

Grotenbreg scoorde de 3-2 tegen Ajax in de KNVB Beker en zorgde zo voor de grootste bekerstunt ooit. Een ronde later, tegen SC Cambuur, zat hij de hele wedstrijd op de bank. Hercules verloor in een thriller met 4-3 na verlenging.

Transfer

Grotenbreg moet vaker genoegen nemen met een plekje op de bank, dus stapt hij tussentijds over naar Jonge Kracht, waar hij vroeger als voetbalde. "Mats speelde bij Jonge Kracht vóór hij in de jeugdopleiding van PSV en daarna Vitesse belandde", zegt trainer Gerrit-Jan Barten in De Gelderlander. Bij de amateurclub speelt ook zijn broer Dries. "Mats wil ons graag helpen en als een speler van dit niveau zich aanbiedt, moet je daar gebruik van maken."

Transfers bij amateurploegen zijn vaak wat lastiger, maar toch verwacht trainer Barten geen probleem. "We hebben al een reactie van de KNVB op zijn overschrijvingsverzoek. Mats moet nu nog aantonen dat hij werk heeft op zaterdag, waardoor hij naar een zondagclub kan worden overgeschreven. Dat moet geen probleem zijn, want hij heeft een aantal grote klussen voor zijn zaterdagen binnengehaald. Dinsdag traint hij in principe al mee."

Grotenbreg is eigen baas, hij is eigenaar van MAG Services. Toevallig is dat een bedrijf dat ook in de voetbalwereld zit. Grotenbreg maakt goals en ballenvangers.