Anass Salah-Eddine verlost van Ajax-bank: FC Twente neemt hem definitief over
Anass Salah-Eddine in Twente-shirt / Pro Shots

Anass Salah-Eddine verlost van Ajax-bank: FC Twente neemt hem definitief over

22:19, 01-02-2024

Anass Salah-Eddine is definitief speler van FC Twente. De linksback wordt op de deadline day overgenomen van Ajax. De Tukkers zouden ongeveer een miljoen euro voor hem neerleggen.

Salah-Eddine tekent voor 3,5 jaar bij FC Twente, tot de zomer van 2027. Hij speelde daar al op huurbasis in het seizoen 2022/2023. De 22-jarige linksback kwam daar tot zeventien wedstrijden in het eerste, waarvan veertien in de Eredivisie

Vooral rond de winterperiode speelde hij veel, ook als centrale middenvelder. Aan het einde van dat seizoen belandde hij weer op de bank.

Concurrentie bij FC Twente

Bij Twente wilden ze Salah-Eddine, omdat de linksbackpositie niet dik bezet was. Gijs Smal en de jonge Mats Rots waren nu de namen op die positie. Er wordt hier en daar aan Smal getrokken, terwil Rots pas zeventien jaar oud is. Een extra linksachter kon dus geen kwaad.

Pad van Salah-Eddine

Salah-Eddine kwam in 2023 tot zes wedstrijden voor Jong Oranje. Dit seizoen speelde hij zes wedstrijden in de Eredivisie voor Ajax en werd hij vooral ingezet bij Jong Ajax: tien keer in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal staat de teller op 35 wedstrijden in de KKD namens Jong Ajax en 21 in de Eredivisie namens Ajax en Twente.

In zijn prijzenkast staat één landstitel met Ajax, in 2021/2022. Hij debuteerde dat seizoen in de allerlaatste wedstrijd, tegen Vitesse. De landstitel was toen al binnen. In 2019 won Salah-Eddine met Oranje onder 17 het EK.