België ook begonnen aan voorbereiding EK: drie spelers nog niet fit, Charles De Ketelaere nog in Italië
Jan Vertonghen. © Getty Images

België ook begonnen aan voorbereiding EK: drie spelers nog niet fit, Charles De Ketelaere nog in Italië

11:26, 01-06-2024

Het Nederlands elftal begon eerder deze week aan de voorbereiding op het EK en inmiddels zijn ook onze zuiderburen van start gegaan. Dat deed België nog niet met de voltallige selectie, want Charles De Ketelaere zit nog in Italië.

De Europa League-winnaar speelt aanstaande zondag nog een inhaalduel met Atalanta. Vanwege de Europese successen en een finaleplaats in de Coppa Italia kon de wedstrijd met Fiorentina, dat afgelopen week de finale van de Conference League verloor, niet gespeeld worden. Dat gebeurt dus pas nadat België is begonnen met de voorbereiding.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van België

28 mei 2024, 10:11

De selectie van België voor het EK voetbal is bekendgemaakt. Er lekten in de voorbereidingen via muurschilderingen al vier namen uit die zeker waren van deelname aan het EK in Duitsland. Een dag later presenteerde bondscoach Domenico Tedesco de rest.

Jan Vertonghen traint binnen

België begon zaterdagochgtend de voorbereiding op het EK voetbal met twintig veldspelers en drie doelmannen. Recordinternational Jan Vertonghen, Arthur Theate en Youri Tielemans revalideren van een blessure en werkten in Tubeke binnen een apart programma af. Achter de naam van Aster Vranckx stond een vraagteken, maar de middenvelder van Wolfsburg sloot aan op de training en lijkt dus hersteld van zijn spierscheur.

Bondscoach Domenico Tedesco selecteerde eerder deze week 25 Rode Duivels en twee reservespelers. België begint het EK met een wedstrijd tegen Slowakije en zit verder in een poule met Roemenië en Oekraïne.