Belgische bondscoach maakt uitzondering voor geblesseerden: 'Ook als ze pas tweede EK-duel kunnen spelen'
Jan Vertonghen met rechts van hem Leandro Trossard. © Getty Images

Belgische bondscoach maakt uitzondering voor geblesseerden: 'Ook als ze pas tweede EK-duel kunnen spelen'

16:24, 04-06-2024 / Laatste Update: 18:54, 04-06-2024

België speelt woensdagavond het eerste oefenduel in aanloop naar het EK. Dat doet de ploeg van bondscoach Domenico Tedesco in Brussel tegen Montenegro. Recordinternational Jan Vertonghen is er niet bij, net als Youri Tielemans en Arthur Theate. Het drietal is geblesseerd. Desondanks gaan ze wel mee naar het Europees kampioenschap.

"Onze geblesseerde spelers zetten wel stappen vooruit", vertelde bondscoach Domenico Tedesco op een persconferentie. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ze op tijd fit zijn voor het EK. Het liefst neem je alleen maar fitte spelers mee. Maar op sommige spelers zullen we zeker wachten, ook als ze pas in ons tweede duel op het EK kunnen spelen. Ik heb het dan ook over Jan, Youri en Arthur."

Vranckx

Aster Vranckx komt ook niet in actie voor België tegen Montenegro. Hij is pas net hersteld van een kuitblessure. Ook van Charles De Ketelaere wordt verwacht dat hij woensdagavond geen minuten maakt. De middenvelder van Atalanta speelde afgelopen zondag pas de laatste competitiewedstrijd en kan dus wel wat rust gebruiken.

Programma en uitslagen EK voetbal 2024 | Dit zijn de achtste finales

26 juni 2024, 22:56

Het EK voetbal is in volle gang in Duitsland. Nederland heeft zich in de groep met Frankrijk, Polen en Oostenrijk voor de achtste finales weten te plaatsen en gaat in de knock-outfase proberen om de prestatie van 1988 te evenaren. Hieronder vind je het programma en de uitslagen van het EK voetbal.

"We moeten de lat hoger leggen", vertelde Tedesco ook. "Ik zie het op training, er is niemand die niet voluit gaat of z'n voet inhoudt. We zijn echt goed in vorm. Het was niet makkelijk in het begin, want je heb verschillende niveaus om rekening mee te houden. De fysieke coaches leveren goed werk om de inspanningen te doseren tijdens de eerste dagen. Het is belangrijk dat we af en toe 'afgeremd' worden. We hebben een goed gevoel en niemand zal de uitdaging uit de weg gaan."

EK 2024

De ploeg van bondscoach Tedesco stuit in de groepsfase van het Europees kampioenschap achtereenvolgens op Slowakije, Roemenië en Oekraïne. Na de oefeninterland met Montenegro volgt er zaterdag nog eentje tegen Luxemburg.