'Borussia Dortmund en Sven Mislintat openen gesprekken over terugkeer als directeur'
Sven Mislintat © ProShots

'Borussia Dortmund en Sven Mislintat openen gesprekken over terugkeer als directeur'

14:05, 22-03-2024 / Laatste Update: 14:07, 22-03-2024

Borussia Dortmund heeft voor het eerst met Sven Mislintat gesproken voor de positie van technisch directeur bij de club. De Duitser die mislukte bij Ajax zou zelf zeker open staan voor een terugkeer bij zijn lievelingsclub.

Volgens Sky Sport Germany kan Mislintat de spekkoper worden van een interne schuiving bij Borussia Dortmund. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke vertrekt aan het eind van dit seizoen bij de club en daardoor is de verwachting dat de huidig technisch directeur Sebastian Kehl doorschuift. Door die overname komt er een plekje vrij op de positie van technisch directeur voor Mislintat.

'Kan snel gaan'

De samenwerking tussen Mislintat en Dortmund kan snel beklonken zijn, aangezien beide partijen welwillend tegenover een contract staan. De enige twijfel komt vanuit Frankfurt. De huige technisch directeur van Eintracht Frankfurt, Markus Krösche, is ook een kandidaat voor de positie die Mislintat graag wil. Of er met hem al gesprekken zijn gevoerd is niet bekend gemaakt.

Ajax

Mislintat is in Nederland voornamelijk bekend vanwege zijn periode bij Ajax. De Duitser gaf meer dan honderd miljoen euro uit aan twaalf nieuwe spelers voor de club. Een paar zijn in hun eerste periode in Amsterdam wel geslaagd (voornamelijk Diant Ramaj en Branco van den Boomen), maar de meesten kunnen nog niet overtuigen in de Johan Cruijff ArenA. Door die rampzalig verlopen transferperiode en de dramatische start van het seizoen werd Mislintat na enkele maanden ontslagen bij Ajax.