Brian Brobbey, Jorrel Hato en Mats Wieffer moeten uitkijken: gele kaart levert Europese schorsing op
Brian Brobbey en Jorrel Hato moeten uitkijken voor een schorsing © Getty Images

Brian Brobbey, Jorrel Hato en Mats Wieffer moeten uitkijken: gele kaart levert Europese schorsing op

16:33, 15-02-2024 / Laatste Update: 16:44, 15-02-2024

Zowel Ajax als Feyenoord speelt donderdagavond in de tussenronde van de Europese toernooien. De Amsterdammers nemen het op tegen het Noorse FK Bodø/Glimt, terwijl de Rotterdammers 'Europese rivaal' AS Roma treft. Bij beide clubs staan er de nodige spelers op scherp voor de return.

Bij Ajax zijn Brian Brobbey, Jorrel Hato en Josip Sutalo alle drie geschorst wanneer ze een gele kaart pakken in de Johan Cruyff Arena. Vooral bij de twee jonge Nederlanders zou dat een aderlating zijn voor de Amsterdammers. Brobbey en Hato maken een goed seizoen door in de hoofdstad.

Feyenoorders op scherp

Bij Feyenoord staan er zelfs vier spelers op scherp. Quinten Timber is er daar een van, maar of de middenvelder ook daadwerkelijk in actie gaat komen is nog maar de vraag. De middenvelder liep tegen AZ een hoofdblessure op en kwam daarna niet meer in actie voor de Rotterdammers.

Verder moeten Bart Nieuwkoop, Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer op hun tellen passen. Een gele kaart voor deze drie zou betekenen dat zij de return in Rome aan zich voorbij moeten laten gaan.