Cristiano Ronaldo gaat door het lint: dreigt arbiter te slaan na rood voor zoveelste incident
Cristiano Ronaldo misdraagt zich tijdens de halve finale van de Super Cup in Saoedi-Arabië. © Getty Images/X, bewerking Sportnieuws.nl

Cristiano Ronaldo gaat door het lint: dreigt arbiter te slaan na rood voor zoveelste incident

07:43, 09-04-2024 / Laatste Update: 09:25, 09-04-2024

Cristiano Ronaldo had het maandag bepaald niet naar zijn zin. Zijn club Al-Nassr verloor in de halve finale van de Super Cup van Al-Hilal met 2-1. De Portugees maakte het laatste fluitsignaal echter niet mee vanaf het veld, omdat hij vlak voor tijd een rode kaart kreeg.

Ronaldo wilde haast maken bij een inworp, maar werd daarbij gehinderd door tegenstander Ali Al-Bulaihi. De Portugees werd woest en deelde een keiharde elleboogstoot uit. De scheidsrechter had het gezien en stuurde Ronaldo van het veld.

Cynische duimpjes en applaus

Na het krijgen van de rode kaart leek het alsof Ronaldo de scheidsrechter wilde slaan. Hij balde z'n vuist en haalde die naar achteren, alsof hij klaar was om uit te halen. Nadat hij al een paar keer cynisch zijn duimpje had opgestoken tegen de scheidsrechter en hem een schouderklopje had gegeven, liep hij ook nog met een cynisch applaus het veld af.

Al-Hilal

Al-Hilal zit de ploeg van Ronaldo het hele seizoen al dwars. In de competitie verloor de ploeg nog geen enkele keer en heeft het de landstitel al bijna binnen. Ook in de Super Cup was Al-Hilal te sterk voor Al-Nassr. Salem Al-Dawsari, die op het WK in 2022 de winnende maakte tegen Argentinië en voormalig Barcelona-speler Malcom zorgden voor een 2-0 voorsprong tegen Ronaldo en de zijnen.

Nieuwe schorsing Ronaldo

Ronaldo was de afgelopen tijd juist lekker op dreef. Vorige week scoorde hij nog in twee duels op rij een hattrick. De Portugees kan zich nu opmaken voor een schorsing en dat is niet voor het eerst dit jaar.

Hij werd vorige maand nog voor een wedstrijd geschorst na het maken van een obsceen gebaar. Dat deed hij nadat fans van de tegenstander de naam van Lionel Messi scandeerden. Volgens Ronaldo was het gebaar in Europa echter 'heel normaal'. In Saoedi-Arabië waren ze er niet van gediend en moest hij een wedstrijdje toekijken.

EK voetbal

Ronaldo moest eind 2022 na een conflict met Erik ten Hag vertrekken bij Manchester United en koos toen voor Al-Nassr. Hij is nog altijd een doelpuntenmachine, want in 61 wedstrijden voor de Saoedische club scoorde hij liefst 56 keer.

Ronaldo is waarschijnlijk ook gewoon van de partij op het EK van komende zomer in Duitsland. Bondscoach Roberto Martinez stelt hem ondanks zijn 39 jaar nog altijd op in het nationale elftal van Portugal.