Cristiano Ronaldo maakt schitterend doelpunt en bereikt King's Cup-finale
Cristiano Ronaldo © Getty Images

08:05, 02-05-2024

Cristiano Ronaldo heeft zijn kwaliteiten weer eens laten zien in de halve finale van de King's Cup. Dat deed hij niet alleen door zelf twee keer te scoren, maar ook door Sadio Mané een doelpunt te gunnen.

Al-Nassr heeft mede dankzij Ronaldo de finale van het Saoedische bekertoernooi bereikt. De 39-jarige sterspeler scoorde op schitterende wijze de openingsgoal.

De doelman van Al Khaleej wilde in de zeventiende minuut de bal wegtrappen, maar dat mislukte en zo kwam de bal bij Ronaldo terecht. De Portugees stond op de hoek van het zestienmetergebied met zijn rug naar het doel. Hij schoot met z’n linkerbeen op goal, terwijl hij uit de draai het doel bijna niet kon zien.

Later in de eerste helft kreeg Ronaldo een kans op een tweede goal, toen Al-Nassr een strafschop kreeg. De Portugees gunde deze kans echter aan ploeggenoot Mané. Het vertrouwen van Ronaldo in zijn teamgenoot bleek terecht. Mané scoorde de 2-0.

Na rust maakte Ronaldo alsnog zijn tweede doelpunt. Hij tikte de bal binnen bij de tweede paal. Al Khaleej maakte het zeven minuten voor tijd nog 3-1.

De King's Cup zal gaan tussen de twee grootste clubs in Saoedi-Arabië: Al-Nassr en Al-Hilal, de ploeg van Neymar. De vorige keer dat deze twee ploegen tegenover elkaar stonden werd Ronaldo met een rode kaart weggestuurd na een ruzie met Renan Lodi.