'Wat is er met hem aan de hand?': Cristiano Ronaldo laat buitenlandse media in verbazing na rode kaart
Cristiano Ronaldo moet het veld verlaten na een rode kaart © Getty Images

'Wat is er met hem aan de hand?': Cristiano Ronaldo laat buitenlandse media in verbazing na rode kaart

11:31, 09-04-2024 / Laatste Update: 11:31, 09-04-2024

Cristiano Ronaldo was maandagavond de hoofdrolspeler tijdens de halve finale van de Saoedische Super Cup. Al-Hilal was met 2-1 te sterk voor Al-Nassr en de Portugese superster moest met rood het veld verlaten. Buitenlandse media snappen maar weinig van de actie van de 39-jarige aanvaller.

'Ronaldo loopt rood aan', zo kopt The Daily Mail. "Een woedende Cristiano Ronaldo was het maandagavond helemaal kwijt nadat hij zijn tegenstander een elleboog gaf en dreigde de scheidsrechter te slaan." Op dat moment stond Al-Nassr met 2-0 achter. Terwijl Ronaldo het veld verliet, applaudiseerde hij nog sarcastisch naar de arbiter.

Eerder in het duel kreeg de Portugees al een gele kaart nadat hij geprotesteerd had bij de afgekeurde openingstreffer van landgenoot Otavio. Vlak voor rust liet hij de scheidsrechter weten het niet met hem eens te zijn en dit leverde hem geel op.

"Wat is er aan de hand met Cristiano Ronaldo?", vraagt BILD zich hardop. "Tegenstander Ali Al-Bulaihi hield de Portugees tegen om een snelle ingooi te nemen, waarna de stoppen doorsloegen bij Ronaldo. In twee tikken bracht hij zijn tegenstander naar de grond."

Portugese media opvallend stil

Het Portugese A Bola laat het incident met Ronaldo volledig gaan, terwijl Record het wel benoemt maar er niet verder op in gaat. Zij focussen zich vooral op de Portugese trainer Jorge Jesus, die aan het roer staat bij Al-Hilal en naast de koppositie in Saoedi-Arabië nu ook de Super Cup kan winnen in het land.

Ook tegenstander geen lievertje

De speler die Ronaldo belaagde is ook geen onbekende van het grote publiek. Ali Al-Bulaihi kreeg het tijdens de WK-wedstrijd tussen Saoedi-Arabië en Argentinië aan de stok met Lionel Messi. De twee vochten meerdere harde duels uit en daar was de Argentijnse superster zichtbaar niet blij mee.

Ook Zuid-Koreaan Heung-Min Son weet wie Al-Bulaihi is. Tijdens een wedstrijd op de Azië Cup kreeg de speler van Tottenham Hotspur een duw en werd hij vervolgens aan zijn haren getrokken door Al-Bulaihi.

Niet eerste keer voor Ronaldo

Het is niet voor het eerst dat de 39-jarige Portugees in opspraak komt in Saoedi-Arabië. Na een doelpunt maakte Ronaldo een obsceen gebaar, waar hij later nog voor werd geschorst.