De Coolsingel blijft leeg: Feyenoord moet bij bekerwinst andere feestplek vinden
Feyenoord viert de landstitel in 2023 ©ProShots

De Coolsingel blijft leeg: Feyenoord moet bij bekerwinst andere feestplek vinden

18:18, 11-04-2024 / Laatste Update: 18:19, 11-04-2024

Feyenoord en NEC spelen op 21 april de finale van de KNVB Beker. Als de Rotterdamse club in De Kuip wint, wordt de ploeg niet gehuldigd op de favoriete feestlocatie van Feyenoord. De Coolsingle blijft leeg.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam steekt een stokje voor het feestgedruis. Sowieso zal de eventuele huldiging niet op 21 april plaatsvinden, gezien de finale pas 's avonds is afgelopen. Als Feyenoord de beker pakt, dan wordt er op 22 april gefeest. "Een bekeroverwinning van Feyenoord dient absoluut uitbundig gevierd te worden", aldus Ahmed Aboutaleb tijdens een raadsvergadering. "Het college is van mening dat dit niet alleen op het balkon van het stadhuis hoeft te zijn."

NEC

Ook NEC kan een eventuele huldiging niet op de gewenste plek organiseren. Burgemeester Hubert Bruls (Nijmegen) vnidt het centrum van de stad geen geschikte plek. Zijn oog is gevallen op de Goffertwei, naast het stadion De Goffert. Er staan al borden op die plek die afsluitingen aankondigen op 21 en 22 april.

Coolsingel

De landstitel van Feyenoord werd in 2023 wel gevierd op de Coolsingel. Een jaar eerder stond Feyenoord in de finale van de Conference League. Voor die eindstrijd tegen AS Roma blokkeerde de burgemeester een eventuele viering op de Coolsingel. Hij noemde dat 'praktisch niet haalbaar' en wees De Kuip aan als alternatief.