Ook chaos ná Vitesse - Feyenoord: thuisfans jagen op uitfans en gooien verkeersbord naar politie

Ook chaos ná Vitesse - Feyenoord: thuisfans jagen op uitfans en gooien verkeersbord naar politie

20:32, 21-01-2024 / Laatste Update: 13:54, 22-01-2024

Vitesse - Feyenoord was een behoorlijk lange zit. Dat kwam door een zware blessure van Andy Visser, maar vooral door rellen van het thuispubliek. Zij bestormden tegen het einde van de wedstrijd het veld en de reservebank van beide clubs. Maar ook na de wedstrijd ging het mis.

Volgens De Gelderlander ging het er behoorlijk onrustig aan toe buiten het GelreDome. Fans van Vitesse probeerden de uitsupporters, die achter hekken naar bussen werden geleid, aan te vallen. 

Deze straf staat de relschoppers van Vitesse te wachten

22 januari 2024, 13:51

De relschoppers die zondag bij Vitesse-Feyenoord over de boarding sprongen en langs het veld ruzie zochten, kunnen een flinke straf verwachten. Als Vitesse de daders vindt en de namen doorgeeft aan de KNVB, dan komen ze voorlopig geen enkel Nederlands stadion meer binnen.

De ME greep uiteindelijk in nadat de aanhang van Vitesse met grote keien en vuurwerk gooide. Er zou zelfs een Cobra tussen de politie zijn beland. Ook werd er een verkeersbord richting de politie gesmeten. De politie reageerde door met pepperspray te spuiten. Om 18.00 uur was alles weer rustig.

Vitesse - Feyenoord stilgelegd: thuisfans stormen het veld op

21 januari 2024, 16:26

Vitesse - Feyenoord was tijdelijk stilgelegd zondagmiddag. De reden was een bijzondere. Thuisfans klommen over de reclameborden en bestormden het veld en de reservebanken. Waarom precies, is (nog) niet bekend. Op dat moment stond Feyenoord met 2-1 voor.

Moeizame overwinning

Feyenoord boekte een moeizame overwinning in Arnhem. De Rotterdammers wonnen met 2-1 door doelpunten van Lutsharel Geertruida en Ondrej Lingr. Laatstgenoemde scoorde de 2-1 een paar minuten voordat het misging op de tribunes.