Dit is het nieuwe shirt van Nederlands elftal, waarmee Oranje ook op EK voetbal speelt
De nieuwe shirts van het Nederlands elftal. © Nike

Dit is het nieuwe shirt van Nederlands elftal, waarmee Oranje ook op EK voetbal speelt

09:00, 18-03-2024 / Laatste Update: 12:01, 18-03-2024

Het nieuwe thuistenue voor het Nederlands elftal is vandaag onthuld door de KNVB en Nike. Het shirt zal door de spelers ook tijdens het aanstaande EK voetbal in Duitsland worden gedragen.

In de oefenwedstrijd van vrijdag tegen Schotland maken de internationals van Oranje voor de eerste keer hun opwachting in het nieuwe tenue. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt volgende week dinsdag ook nog een vriendschappelijke interland tegen Duitsland.

Roemrijke oranje kleur

Volgens de KNVB straalt het thuisshirt met een roemrijke oranje kleur de trotse nationale identiteit uit. "Het speciaal ontworpen gebreide patroon en de contrasterende naden geven het shirt een eigentijdse uitstraling, terwijl het Liteflex-embleem een subtiele maar opvallende touch toevoegt. Een afbeelding van een kroon in de kraag geeft het shirt een gevoel van eenheid en trots", zo staat te lezen in het persbericht.

Nike heeft bij de kleuren van de tenues voor een vernieuwde aanpak gekozen, genaamd 'metaprisma'. "Dit concept versterkt de traditionele kleuren met licht en beweging, waardoor een frisse en dynamische uitstraling ontstaat. Zo hebben de Nederlands elftalshirts een uniek ontwerp waarin de kleuren beter uitkomen en de herkenbaarheid behouden blijft."

Ventilatie in shirt op cruciale plekken

De tenues hebben volgens de KNVB en Nike een optimale mobiliteit, ademend vermogen en ventilatie op cruciale plekken. De shirts zijn zijn ontwikkeld met geavanceerde body-mapping-technologie. "Deze tenues stellen de nieuwe norm voor het leveren van de beste sportprestaties. Elk onderdeel is verbeterd met 4D-datagestuurde ontwerpmethodes", zo wordt het persbericht afgesloten.