Ronald Koeman haalt Wijnaldum en Bizot terug bij Oranje, Quinten Timber debuteert
Bondscoach Ronald Koeman laat Quinten Timber debuteren. © Getty Images

Ronald Koeman haalt Wijnaldum en Bizot terug bij Oranje, Quinten Timber debuteert

12:03, 15-03-2024 / Laatste Update: 12:39, 15-03-2024

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag de 26-koppige selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Quinten Timber debuteert in de definitieve selectie, terwijl Marco Bizot, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum terugkeren. Oranje speelt eind maart oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland.

Koeman hoefde weinig lastige keuzes te maken voor de definitieve selectie. Frenkie de Jong (enkel), Micky van de Ven en Joshua Zirkzee (beiden hamstring) raakten geblesseerd in aanloop naar de interlands. Mede daardoor zit Quinten Timber voor het eerst bij de selectie en is Wijnaldum terug.

Koeman en directeur Nigel de Jong bezochten Wijnaldum onlangs in Saoedi-Arabië om hem van dichtbij in actie te zien. Depay speelde in maart vorig jaar zijn laatste wedstrijd voor Oranje, Bizot was er op Euro 2020 voor het laatst bij. Zijn afwezigheid zorgt ervoor dat Sparta-keeper Nick Olij afvalt.

Definitieve selectie Nederlands elftal

Keepers: Marco Bizot (Stade Brestois), Mark Flekken (Brentford) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman (beiden Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München) en Stefan de Vrij (Inter)

Middenvelders: Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq)

Aanvallers: Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)

Oefeninterlands Oranje

Ter voorbereiding op het EK, dat op 14 juni begint, speelt de ploeg van bondscoach Koeman twee oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland, het gastland van het Europees kampioenschap. Op 22 maart oefent Oranje in Amsterdam tegen de Schotten, de 26e staat vriendschappelijke interland tegen de Duitsers op het programma in Frankfurt.

Koeman speelt in juni voorafgaand aan het EK nog twee oefeninterlands, maar dit is de laatste keer dat hij nog dingen kan testen.