Duitse media spreken van Dortmund-helden en loven revanche Ian Maatsen: 'Wat een gekte!'
Ian Maatsen en Marcel Sabitzer blonken uit tegen Atletico Madrid © Getty Images

Duitse media spreken van Dortmund-helden en loven revanche Ian Maatsen: 'Wat een gekte!'

09:44, 17-04-2024 / Laatste Update: 09:45, 17-04-2024

In Madrid verloor Borussia Dortmund met 2-1 van Atletico. De return in Duitsland beloofde een spannende pot te worden, maar wat er dinsdagavond gebeurde overtrof alles. De Duitsers wonnen met 4-2 en kregen na afloop niks dan lof van de Duitse media.

Drie man van Borussia Dortmund kregen van BILD het perfecte cijfer: een 1. In Duitsland geeft men cijfers van 1 tot en met 6, waarvan 1 dus het hoogste is. Marcel Sabitzer en Julian Brandt waren de beste spelers van het veld volgens het Duitse medium en de Oostenrijkse middenvelder wordt zelfs tot 'nieuwe Dortmund-held' gebombardeerd.

Ook trainer Edin Terzic kende een perfecte score. Hij zette zijn ploeg op fantastische wijze neer. 'Het feit dat Donyell Malen er niet bij was, had maar nauwelijks impact op het team', zo schreef BILD.

Borussia Dortmund ontsnapt aan drama na weergaloze strijd in Champions League

16 april 2024, 22:52

Atlético Madrid stond jarenlang te boek als dé club die je op een missie kon sturen om de boel dicht te houden. Maar dinsdag was trainer Diego Simeone zijn magie kwijt. Borussia Dortmund danste namelijk door de Madrileense verdediging heen. Het werd liefst 4-2. De Duitsers staan daardoor in de halve finale van de Champions League.

Ian Maatsen

Ook de Nederlandse linksback Ian Maatsen kon op wat mooiere cijfers rekenen na zijn optreden van dinsdagavond. Bij de Westdeutsche Allgemeine Zeitung en RAN krijgt de Nederlander een keurige 3. 'Kon zich als linksback focussen op zijn sterke offensieve spel, met een eerste Champions League-goal bij de 2-0 als bekroning', zo schreef WAZ.

Bij BILD kreeg Maatsen zelfs een 2 toebedeeld. 'Boom-boom Maatsen', zo beginnen onze oosterburen. 'Een knal met zijn linker zorgde voor de 2-0. Daarnaast was hij samen met Jadon Sancho aan de linkerkant constant gevaarlijk.'

Revanche

De beoordelingen aan het adres van Maatsen zijn volledig omgedraaid ten opzichte van een week eerder. Tijdens de uitwedstrijd in Madrid was de Nederlander debet aan een tegentreffer en werd hij als zondebok aangewezen.