Duitsland heeft zelf ook maling aan 'duurzaam EK' en vliegt doodleuk naar Dortmund
De Duitse selectie vloog voor het volgende EK-duel doodleuk met het vliegtuig naar Dortmund, terwijl het EK 'duurzaam' is volgens de UEFA. ©Getty Images

Duitsland heeft zelf ook maling aan 'duurzaam EK' en vliegt doodleuk naar Dortmund

22:25, 28-06-2024 / Laatste Update: 22:25, 28-06-2024

De UEFA blaast dit EK voetbal hoog van de toren door het EK de duurzaamste ooit te noemen, maar daar heeft zelfs gastland Duitsland maling aan. Vrijdag vloog de selectie doodleuk met het vliegtuig naar Dortmund.

Het ging om een vlucht van ongeveer 400 kilometer. Het vliegtuig vertrok vanuit Neurenberg, waar Die Mannschaft tijdens het EK het basiskamp in de buurt heeft. Zaterdag na de wedstrijd vliegt het team ook weer terug naar die plaats. Voor de drie groepsduels werd wel de bus genomen om bij de stadions te komen. Die wedstrijden waren in München, Stuttgart en Frankfurt.

Trein of bus: 5 uur

De Duitsers hadden ook met de trein kunnen gaan. Een directe reis van Neurenberg naar Dortmund duurt net geen vijf uur. Met de bus was het net iets langer geweest. Toch besloot de Duitse selectie dat het vliegtuig geoorloofd was voor deze afstand. Zaterdag 29 juni om 21.00 uur speelt Duitsland in de achtste finales van het EK tegen Denemarken.

Kritiek op Nederland en Turkije

Op Oranje was vlak voor het EK kritiek, omdat de selectie met het vliegtuig naar Wolfsburg afreisde. Daar heeft Nederland het basiskamp. In Duitsland zelf reist de ploeg met trein en bus. Ook de Turken lagen dit toernooi al onder vuur. Zij namen het vliegtuig voor een binnenlandse vlucht van nog geen 150 kilometer.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.