Einde seizoen voor Tyrell Malacia bij Manchester United, Erik ten Hag gefrustreerd
Tyrell Malacia © Getty Images

Einde seizoen voor Tyrell Malacia bij Manchester United, Erik ten Hag gefrustreerd

10:38, 09-03-2024 / Laatste Update: 10:42, 09-03-2024

Tyrell Malacia kan dit seizoen niet meer in actie komen voor Manchester United. De 24-jarige linksback staat al maanden aan de kant vanwege een knieblessure. Tot ergernis van trainer Erik ten Hag heeft de medische staf laten weten dat Malacia niet meer inzetbaar zal zijn dit seizoen.

Ook Luke Shaw ligt al drie maanden uit de roulatie. Ten Hag werd door de technische staf verzekerd dat zowel Shaw als Malacia vanaf januari weer fit zouden zijn. Sergio Reguilón, de linksback die op huurbasis overkwam van Tottenham Hotspur is daarom weer teruggekeerd naar Spurs.

"In december heb ik gesproken met de medische staf", zei Ten Hag. "Zij verzekerden mij dat Shaw en Malacia fit zouden zijn in januari en dan zouden we twee linksbacks hebben. Een derde zou dan altijd teleurgesteld worden."

Over Malacia zegt de Nederlandse coach dat het lastig gaat worden om nog speelklaar te zijn dit seizoen. "Hij zal vechten om terug te keren en staat weer op het veld, maar nog niet in de teamtraining en zijn revalidatietraject heeft wat tegenslagen gekend. Hij gaat heel langzaam vooruit, maar het einde van het seizoen nadert al."