Foto | Erik ten Hag neemt tijdens een wandeling met zijn vrouw pauze in cruciale week
Erik ten Hag © GettyImages

Foto | Erik ten Hag neemt tijdens een wandeling met zijn vrouw pauze in cruciale week

06:38, 27-02-2024 / Laatste Update: 07:26, 27-02-2024

Erik ten Hag wacht een cruciale week voor zijn toekomst als trainer van Manchester United. De Nederlandse coach wacht woensdag de vijfde ronde van de FA Cup en zondag de Manchester Derby. Mede daarom nam de Nederlander even pauze door een wandeling te maken met zijn vrouw.

Het ging de laatste weken redelijk goed met Ten Hag en Manchester United. Afgelopen zaterdag werd er met 2-1 verloren tegen Fulham, maar daarvoor werd er zeven wedstrijden op rij niet verloren. Toch is de huidige week cruciaal voor Ten Hag. De Manchester Derby wordt door de fans gezien als dé belangrijkste wedstrijd van het jaar en de FA Cup is nog de enige kans op een prijs dit seizoen.

Overname

Rond United waren er in de afgelopen weken wel een hoop ontwikkelingen. De club werd overgenomen door de Engelse miljardair Sir Jim Ratcliffe. Met zijn bedrijf INEOS gaat hij leiding geven over het voetbalgedeelte van de club uit Manchester. Ten Hag hoeft niet direct voor zijn baan te vrezen, aangezien Ratcliffe eerder het vertrouwen uitsprak in de Nederlandse oefenmeester.

Prestaties

De prestaties van Ten Hag als coach van Manchester United zijn dit seizoen vrij wisselvallig. Begin dit seizoen reeg de ploeg de nederlagen aaneen, maar daarna ging het steeds beter. Het dieptepunt van de eerste seizoenshelft was de uitschakeling in de Champions League. FC Kopenhagen ging ten koste van het kapitaalkrachtige United door in het miljardenbal.