'Hij moet zich niet zo opwinden': Andries Jonker baalt van harde reactie Chris Woerts
Andries Jonker niet zo blij met de reactie van Chris Woerts. ©Sportnieuws.nl

'Hij moet zich niet zo opwinden': Andries Jonker baalt van harde reactie Chris Woerts

15:22, 07-04-2024 / Laatste Update: 15:27, 07-04-2024

Andries Jonker vindt het jammer dat Chris Woerts zo hard heeft gereageerd op de uitnodiging die hij stuurde om de Oranje Leeuwinnen te komen bekijken tijdens een training. Dat zegt de bondscoach in gesprek met Sportnieuws.nl. "Hij moet zich niet zo opwinden."

Jonker wilde er niet te veel woorden aan vuil maken, maar hij had ook gehoord wat Woerts had gezegd op zijn uitnodiging. Jonker 'moest z'n mond houden' en hij was 'een wijsneus' volgens Woerts. "Hij moet zich niet zo druk maken, rustig an. Hij moet zich niet zo opwinden", zei Jonker nog enigszins met een lach.

'Je moet je mond houden'

Maar vooral dat hij z'n mond moest houden, stak Jonker. "Daar heb ik echt over zitten denken wanneer ik dat voor het laatst heb gehoord. Dat iemand dat tegen een ander zei. Niet eens tegen mij, maar überhaupt." Jonker zegt dat de uitnodiging nog steeds staat. "Ik meen het wel, hij is echt van harte welkom. Hij mag z'n eigen mening hebben, dat vind ik ook goed. Maar je kan ook niet om de populariteit heen."

Jonker wijst op de kijkcijfers van wedstrijden van Oranje Leeuwinnen. "1,2 miljoen mensen kijken naar Nederland - België bij de vrouwen. 2,7 miljoen op het toppunt. Dan kun je er niet omheen. Dan kun je niet zeggen dat het niets voorstelt, het heeft geen betekenis. Dat kan niet. Dan moet je toch, of je het leuk vindt of niet, erkennen dat blijkbaar veel mensen het aardig vinden om te zien."

'Als je je dat niet kunt voorstellen'

Hij deelt nog een sneertje uit naar Woerts. "Als je je dat niet kunt voorstellen en je het nog nooit gezien hebt..." Jonker nodigde Woerts met een kwinkslag uit, maar wil het daar bij laten. "Maar voor de rest, niet zo druk maken joh."