Jude Bellingham is de 'ideale schoonzoon' volgens Rio Ferdinand
Jude Bellingham ©Getty Images

Jude Bellingham is de 'ideale schoonzoon' volgens Rio Ferdinand

09:46, 18-04-2024 / Laatste Update: 09:57, 18-04-2024

Jude Bellingham plaatste zich woensdagavond na penalty's voor de halve finales van de Champions League met Real Madrid. Na afloop stond de 20-jarige Engelsman volwassen en doordacht de pers te woord. Rio Ferdinand was onder de indruk en noemde hem 'de ideale schoonzoon'.

Na een 1-1 gelijkspel in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City moest het duel beslist worden met penalty's. Bellingham mocht als tweede achter de bal plaatsnemen, nadat Luka Modric miste voor Madrid, en scoorde. Doordat Bernardo Silva en Mateo Kovacic misten voor City gaat Real Madrid door naar de halve finales.

Een en al vreugde dus bij Jude Bellingham die na afloop werd geïnterviewd door TNT Sports, waar ook Ferdinand aanwezig was. Toen de middenvelder kalm antwoord gaf op een moeilijke vraag over de prestatiedruk en verwachtingen bij Real Madrid, onderbrak Ferdinand het gesprek. "Hoe kan hij zo welbespraakt antwoorden? Hoe oud ben je eigenlijk?"

Bellingham lachte de vraag weg en vervolgde het interview. "Ik zie het meer als een verantwoordelijkheid dan als druk", gaf hij als antwoord op de vraag. "Je weet dat je bekritiseerd zal worden en daar moet je mee om kunnen gaan."

Ferdinand was onder de indruk. "Als je dochter met iemand thuiskomt, hoop je dat het met zo'n type persoon is", prijst de oud-voetballer de persoonlijkheid van Bellingham.

Privé liefdesleven

Bellingham heeft de gelukkige echter nog niet gevonden, althans niet publiekelijk. De jonge Engelsman houdt zijn liefdesleven sowieso liever onder de radar. Een jaar geleden zou de voetballer volgens geruchten een tijdje gedate hebben met influencer Asantewa Chitty. Zij ontkende dit later.

Volgens The Sun zou Bellingham ook al een tijd actief zijn op datingapp 'Raya'. Een platform waarop veel beroemdheden op zoek gaan naar de liefde. Ook voetballer Mason Mount en Formule 1-coureurs Lewis Hamilton en Lando Norris zouden weleens gebruik maken van de app.