Kaarten voor Nederland - Turkije razend populair, maar UEFA waarschuwt voor annulering van tickets
Het vertrouwen in Oranje neemt toe! ©Pro Shots

Kaarten voor Nederland - Turkije razend populair, maar UEFA waarschuwt voor annulering van tickets

10:02, 04-07-2024 / Laatste Update: 20:42, 04-07-2024

Pas op met het kopen van kaartjes voor EK-wedstrijden, óók die van Nederland - Turkije in de kwartfinale op zaterdag 6 juli in Berlijn. Daarvoor waarschuwt de UEFA. Illegaal verkregen tickets kunnen zomaar geblokkeerd worden.

De UEFA waarschuwt voor de illegale verkoop van EK-tickets. Ondanks juridische stappen en straffen worden op internet nog steeds kaarten aangeboden, laat de bond aan persbureau dpa weten. Vooraf aan het toernooi waren al bijna 10.000 tickets ongeldig verklaard. Dat aantal is ondertussen gestegen.

Alleen via terugverkoop

De enige officiële manier om aan kaarten te komen is het ticketplatform van UEFA. De prijzen van kaarten zijn voor het EK vastgesteld. Er komen kort voor de wedstrijden kaarten beschikbaar, maar alleen via terugverkoop.

Spanje - Duitsland

Op websites van niet officiële aanbieders kwamen donderdagavond echter kaarten in de verkoop voor de kwartfinalewedstrijd Duitsland - Spanje van vrijdag, voor soms het tienvoudige van de aanvankelijke prijs.

Digitale tickets

"De UEFA heeft fans gewaarschuwd voor niet-geautoriseerde ticketaanbieders die proberen te profiteren van de grote vraag, door tickets op de secundaire markt te verkopen", meldde de bond. De UEFA gebruikt digitale tickets om de illegale verkoop tegen te gaan.

"Die helpen om overtredingen van de algemene voorwaarden op te sporen die tot annulering van de tickets leiden. Met papieren kaarten was dat niet mogelijk geweest."

Nederland - Turkije populair

Kaarten voor Nederland - Turkije zijn volgens onderzoek van ticketingexpert SeatPick het populairst van allemaal. Er worden nog altijd duizenden kaarten gezocht via diverse wegen. Zowel Turkije als Nederland heeft een grote schare fans die graag bij de wedstrijd aanwezig is.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.