KKD | Roda JC neemt door zege op VVV Venlo afstand op FC Groningen
Roda JC © Pro Shots

18:59, 07-04-2024 / Laatste Update: 19:00, 07-04-2024

In de Keuken Kampioen Divisie stonden zondag twee wedstrijden op het programma. FC Groningen speelde 1-1 gelijk tegen NAC Breda, waardoor Roda JC met de zege in een Limburgse Derby op VVV Venlo uit kon lopen.

Het werd 2-1 in Kerkrade. Joey Müller maakte de openingsgoal voor Roda, waarna Boyd Reith scoorde in de tweede helft. Voor Venlo scoorde Martijn Berden in de blessuretijd nog de 2-1. Door de overwinning staat Roda nu op de tweede plek drie punten boven FC Groningen, dat eerder op de dag puntenverlies leed. De club is dus hard op weg naar de Eredivisie.

In Groningen werd het 1-1. Manel Royo opende de score voor NAC Breda in de tweede helft. Daarna kregen de brabanders nog een strafschop, maar die werd gemist door Dominik Janošek. Johan Hove scoorde in de 66e minuut de gelijkmaker.

Vrijdagavond werden er al vijf duels gespeeld. Daarin won ADO in een matige wedstrijd met 2-0 op bezoek bij Cambuur en liet FC Dordrecht tegen De Graafschap zien klaar te zijn voor de play-offs voor promotie (2-1).

Cambuur - ADO

Ondanks de hooggespannen verwachtingen voor het topaffiche van de vrijdagavond in de KKD, viel de eerste helft wat tegen. Henk Veerman was het dichtst bij een goal na een Bergkampiaanse aanname, maar daarna verprutste hij de bal.

Kort na rust was het weer Veerkamp met een mooie actie: nu trof hij wel doel. Met een halve omhaal zette hij zijn ploeg op voorsprong. De Leeuwarders probeerden daarna veel, maar weinig lukte. Het waren juist de bezoekers die de gevaarlijkste mogelijkheden kregen.

Het lukte Cambuur niet om nog iets te forceren. Invaller Dhoraso Moreo Klas verdubbelde de voorsprong voor de bezoekers vlak voor tijd nog op prachtige wijze, waardoor de bezoekers definitief met de drie punten in de tas weer naar Den Haag konden.

ADO viert de goal van Henk Veerman © Pro Shots

FC Dordrecht - De Graafschap

Dordrecht begon voortvarend aan het eerste bedrijf. In een uitverkocht stadion zagen de fans hoe De Schapenkoppen al na 8 minuten op voorsprong kwamen via Ilias Sebaoui. Lang konden ze niet van de voorsprong genieten, want een paar minuten later zorgde Ralf Seuntjens al voor de gelijkmaker.

Toch liet Dordt zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ze waren in alle opzichten beter, maar het lukte pas na rust om weer afstand te nemen van De Superboeren. Mathis Suray knalde hard binnen.

Dordrecht ging vrolijk verder met waar het in de eerste helft mee bezig was: leuk voetballen. De Graafschap had eigenlijk de hele tweede helft weinig in te brengen. Gescoord werd er niet meer en dus eindigde de wedstrijd in 2-1.