Memphis Depay doet DNA-tests en reageert op kritiek Rafael van der Vaart: 'Dan denk ik ’jongen’'
Memphis Depay © Getty Images

Memphis Depay doet DNA-tests en reageert op kritiek Rafael van der Vaart: 'Dan denk ik ’jongen’'

10:40, 20-03-2024 / Laatste Update: 11:04, 20-03-2024

Na meerdere blessures de afgelopen jaren voelt Memphis Depay zich weer fit. Hij hoopt dan ook dat hij bij het Nederlands elftal "wel een keer negentig minuten kan spelen". Naar aanleiding van een opmerking van Rafael van der Vaart tijdens zijn blessureperiode ontstond er kritiek rondom het fysiek van Depay. Tegenwoordig houdt hij dit zelfs met DNA-tests bij.

"Mijn lichaam kan zeker 90 minuten aan", laat Depay weten aan De Telegraaf. Tijdens een periode van de dertigjarige aanvaller met veel blessures ontstond discussie of Depay wel goed met zijn lichaam omging. Volgens Rafael van der Vaart zou Depay wel erg geblokt zijn geworden en te veel aan de gewichten hangen. "Ik heb het laagste vetpercentage van de laatste tien jaar", aldus Depay. "Die spiermassa komt er bij kijken. Maar het is niet zo dat ik in de gym zit met het idee ’ik wil een bodybuilder worden’. Als ik Rafael op televisie hoor praten, dan denk ik ’jongen’."

"Oké hij heeft niet zo lang met mij gespeeld. Maar die andere jongens, zoals Wesley Sneijder weten mijn kracht. Die weten dat ik fysiek ijzersterk ben en dat ik zo’n power van nature heb. Dan is het logisch, dat als je twee of drie maanden geen wedstrijden hebt, dat dan de spiermassa groeit. En dan langzamerhand weer afneemt door de cardio als je gaat spelen. Maar als je een hamstringblessure hebt, kun je niet gelijk gaan rennen op het veld. Ik probeer te doen wat mijn lichaam vraagt. Of het nu voeding is, de voorbereiding op de trainingen of behandelingen."

Depay gaat ook in op kritiek dat hij teveel met randzaken bezig zou zijn en te weinig met zijn voetbalprestaties. "Ik denk dat mensen niet weten wat ik er allemaal voor doe. Misschien ook doordat ik daar weinig over post en vooral veel over fashion en muziek."

DNA-tests

In gesprek met Voetbal International gaf de aanvaller van Atletico Madrid aan weer op zijn lichaam te kunnen vertrouwen. "Gelukkig ben ik nu een tijd weggebleven van blessures. Dan neemt het vertrouwen in je lichaam weer toe. In die fase zit ik nu. Dat vertrouwen vertaalt zich naar goals en assists. Ik ben blijven vechten. Ik kom van ver in het leven. Dan ga ik niks in mijn carrière opgeven door blessures."

DNA-tests hebben Memphis geholpen om weer op niveau te komen. "We hebben gekeken naar mijn fysieke kracht. Misschien komt er soms zó veel kracht los dat mijn spieren het even niet houden. Dan moet je kijken of er wat moet veranderen in de manier van trainen en wedstrijden spelen. We zijn alles gaan uitzoeken. Ook via DNA-tests. Kijken wat mijn lichaam precies nodig heeft aan voeding en hydratatie."

De speler van Atlético Madrid speelt komende week twee vriendschappelijke wedstrijden met het Nederlands elftal. Op 22 maart speelt Oranje tegen Schotland, en op 26 maart neemt het nationale team het op tegen Duitsland.