'Oranje heeft een penalty-killer, maar die gaan we niet nodig hebben tegen Roemenië'
Justin Bijlow (l) en Bart Verbruggen. © Getty Images

'Oranje heeft een penalty-killer, maar die gaan we niet nodig hebben tegen Roemenië'

09:18, 01-07-2024 / Laatste Update: 09:27, 01-07-2024

"Iedereen komt een keer aan de beurt om kritiek te krijgen", zo stelt ex-toptrainer Aad de Mos in zijn dagelijkse videorubriek Toss van De Mos. De prijzenpakkende coach uit het verleden geeft tijdens het EK exclusief voor Sportnieuws.nl zijn scherpe mening.

De Mos heeft goed nieuws voor Frankrijk. Volgens de voormalig trainer van onder meer KV Mechelen en Anderlecht 'wringt het schoentje' bij België en gaan de Fransen vanavond probleem winnen in de achtste finale van het EK: "Er is te veel aan de hand bij België." De Mos voorziet verder voor Portugal geen problemen tegen Slovenië.

Aad de Mos laat zijn licht schijnen over Oranje en het EK voetbal.

Joshua Zirkzee

Dat de fans van Oranje Joshua Zirkzee het liefst als eerste spits van Oranje zien, verbaast De Mos niet. "Ik heb Zirkzee zien spelen tegen Roma en heb toen al gezegd dat hij absoluut superieur is aan de andere spitsen van Oranje. Ik kan me voorstellen dat mensen die de Serie A volgen zeggen dat hij een kans verdient."

Bart Verbruggen

Het gaat niet nodig zijn volgens De Mos, maar mocht het zover komen, dan heeft Nederland met Bart Verbruggen een uitstekende doelman voor een penaltyserie. "Hij is wel een killertje", aldus de Hagenaar. "Hij is lang, snel en heeft een groot bereik. Dat heeft hij ook bewezen toen hij net in het doel stond bij Anderlecht waar hij al snel een paar penalty's stopte."

"Verbruggen kreeg kritiek tegen Oostenrijk, maar iedereen komt een keer aan de beurt. Hij was gewoon de dupe van het totale falen van de ploeg. Inclusief de geroemde verdedigers voor zijn neus."

Alle afleveringen Toss van De Mos

Op de speciale online pagina Toss van De Mos zijn altijd alle video's en verhalen terug te vinden.

Columns Berry van Aerle

Naast De Mos geeft ex-international Berry van Aerle exclusief voor Sportnieuws.nl zijn mening over Oranje en het EK voetbal. De laatste column van de Europees kampioen van 1988 is hieronder terug te lezen.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.