PSV wint voor de zeventiende keer op rij niet in een uitwedstrijd op Duitse bodem
Een balend PSV bedankt het meegereisde uitpubliek na afloop. © Getty Images

PSV wint voor de zeventiende keer op rij niet in een uitwedstrijd op Duitse bodem

23:18, 13-03-2024 / Laatste Update: 23:20, 13-03-2024

PSV is uitgeschakeld in de Champions League. Het doek viel in de achtste finale op bezoek bij Borussia Dortmund. In Duitsland werd het 3-1, in Eindhoven eindigde het in 1-1. Toch is het niet vreemd dat PSV is uitgeschakeld, als je kijkt naar de geschiedenis.

Voor deze wedstrijd won PSV al zestien uitduels op rij niet op Duitse bodem: drie remises en dertien nederlagen. Met de uitslag van dinsdag komt daar dus nog een duel bij: zeventien. De laatste keer dat PSV zegevierde in Duitsland was op 7 december 1977 tegen Eintracht Braunschweig: 1-2.

PSV vergeet te scoren tegen Borussia Dortmund en is uitgeschakeld in de Champions League

13 maart 2024, 22:53

Het Europese avontuur van PSV zit erop na een frustrerende avond in Dortmund. Na een tweede helft vol kansen was het niet PSV dat de gelijkmaker maakte, maar Borussia Dortmund dat in de allerlaatste seconde de 2-0 maakte. Luuk de Jong zal vannacht nog wel een keer wakker schrikken van zijn gemiste megakans in de slotfase. Dortmund won met 3-1 over twee duels.

De focus van PSV kan dus op de competitie. Daar is de ploeg van Peter Bosz nog ongeslagen na 25 duels en die status hoopt het natuurlijk te houden. Kampioen zal PSV ongetwijfeld wel worden, het gat met nummer twee Feyenoord is tien punten.