Rai Vloet gaat in beroep tegen celstraf van 2,5 jaar voor doodrijden Gio (4)
i

ANP

Rai Vloet gaat in beroep tegen celstraf van 2,5 jaar voor doodrijden Gio (4)

Bart van der Wijst • 18:46, 14-04-2023 / Laatste Update: 03:49, 12-12-2023

Rai Vloet gaat in beroep tegen de celstraf van 2,5 jaar die de rechtbank in Haarlem hem gaf vanwege een auto-ongeluk dat hij veroorzaakte waarbij een 4-jarige jongen om het leven kwam. Dat zegt de advocaat van de voetballer tegen het Algemeen Dagblad.

Advocaat Erik Thomas reageert hiermee op de actie van het Openbaar Ministerie. Zij gingen als eerste in beroep tegen de straf van 2,5 jaar cel. In maart werd er nog 3,5 jaar geëist.

Reactie kamp Vloet

Waarom het OM in beroep gaat, is niet bekend. Het AD wilde een reactie, maar die kregen ze niet. Beide partijen hebben tot en met maandag de tijd om beroep aan te tekenen en kunnen dat ook nog intrekken tot en met die dag. "En als zij het intrekken op het laatste moment en wij hebben niks ingediend, dan is de straf ineens onherroepelijk", aldus Thomas. "Daarom zullen wij nu ook hoger beroep aantekenen."

In november 2021 reed Vloet met 200 kilometer per uur én te veel alcohol op over de A4 bij Hoofddorp toen hij achterop de auto van een gezin klapte. De 4-jarige Gio raakte daarbij gewond. Even later overleed hij.

Echt de cel in

Vloet voetbalt momenteel bij FK Ural in Rusland. De voetballer heeft al gezegd zijn celstraf in Nederland uit te willen zitten.