'Te gezapig, te laconiek, te nonchalant': Belgische media vrezen voor achtste finale tegen Frankrijk
België weet ook niet hoe het zich voelt na de 0-0 / Getty Images

'Te gezapig, te laconiek, te nonchalant': Belgische media vrezen voor achtste finale tegen Frankrijk

20:21, 26-06-2024

België neemt het in de achtste finale van het EK voetbal op tegen Frankrijk, na een gelijkspel tegen Oekraïne in de laatste groepswedstrijd. De Belgische media maken zich zorgen over de knock-outwedstrijd én waren niet te spreken over de 'snertmatch' tegen Oekraïne.

Een 'snertmatch', noemde Het Laatste Nieuws de wedstrijd van België tegen Oekraïne. De Oekraïners moesten winnen om door te gaan in de knotsgekke Groep E, maar België wist geen gebruik te maken van de ruimte bij Oekraïne.

Marc Degryse en Youri Mulder hadden het gevoel dat België 'graag tegen Frankrijk wilde spelen'. Het was vooraf al duidelijk dat de nummer twee van Groep E het tegen de Fransen moest opnemen. Slowakije en Roemenië wisten vooraf al dat een gelijkspel genoeg zou zijn om naar de achtste finales te gaan. Het werd daar dan ook 1-1.

'Bleke Rode Duivels stoten door op EK voetbal na zoutloos gelijkspel', kopte Het Nieuwsblad. Té gezapig. Tegen de Fransen moet het véél beter en scherper, is het oordeel van het Belgische medium. Het Nieuwsblad zag dat de Rode Duivels 'sidderden en beefden' tegen Oekraïne.

Zwak België loopt op EK groepswinst mis en wacht loodzware missie in de achtste finales

26 juni 2024, 19:54

Wie voor het begin van het EK naar de poule-indeling keek, wist het zeker: België wordt groepswinnaar in Groep E. In de praktijk kwam daar niets van terecht. In de groep met Oekraïne, Roemenië en Slowakije plaatsten de Belgen zich met heel veel moeite als tweede voor de knock-outfase, met dank een moeizaam gelijkspel tegen Oekraïne. België moet als nummer twee vol aan de bak in de achtste finales.

'Te gezapig, te laconiek, te nonchalant'

Behalve te 'gezapig', was het ook te laconiek en nonchalant. 'Oké, België had ook genoeg aan een puntje om door te stoten naar de 1/8ste finales, maar in dat geval wachtte wel vicewereldkampioen Frankrijk. Dat beseften de mannen van Tedesco, toch?'

Sporza kopte met dezelfde boodschap als Het Nieuwsblad: 'Bleke Duivels bibberen naar brilscore tegen Oekraïne: Belgen veroordeeld tot clash met Frankrijk.' Sporza verbaasde zich erover dat bondscoach Domenico Tedesco zo 'behoudend' wisselde tegen Oekraïne.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.