TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Kroatië - Italië
Kroatië moet maandag alles op alles zetten tegen Italië. Getty Images

TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Kroatië - Italië

03:00, 24-06-2024

Op maandagavond worden de laatste groepswedstrijden in Groep B gespeeld. Kroatië en Italië nemen het tegen elkaar op. Voor de Kroaten, die op dit moment laatste staan in de groep, staat veel op het spel.

Tijdens de laatste groepsronde worden de wedstrijden uit dezelfde poule tegelijkertijd gespeeld. Zo hebben teams niet het voordeel dat ze de uitslag van de concurrentie al weten. In Groep B is de groepswinnaar al bekend. Wat het resultaat maandagavond tegen Albanië ook wordt, Spanje kan niet meer ingehaald worden.

Als Italië wint van Kroatië kan het nog wel op gelijke hoogte komen met Spanje qua punten. Maar op basis van onderling resultaat zullen de Spanjaarden sowieso nummer één blijven. Italië kan ook zelfs nog laatste worden in Groep B. Als ze verliezen van Kroatië en Albanië wint van Spanje.

Alles of niets

Italië en Kroatië hebben dus allebei nog wat om voor te spelen, maar vooral de Kroaten moeten echt aan de bak. Het is alles of niets. Als ze verliezen van Italië liggen ze uit het toernooi. Als ze winnen (en Spanje wint van Albanië) gaan ze als nummer twee van de groep door naar de achtste finale.

Zender Kroatië - Italië

Kroatië - Italië is maandagavond te zien op NPO 1. De wedstrijd begint om 21.00 uur. Tien minuten daarvoor begint de uitzending, inclusief opkomst en volksliederen. Om 20.30 uur kun je op de zender ook al inschakelen bij NOS Studio Fussball.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.