UEFA gigantisch voor paal gezet: lachende EK-mascotte blijkt indringer
De EK-mascotte Albärt. © Getty Images

UEFA gigantisch voor paal gezet: lachende EK-mascotte blijkt indringer

19:38, 17-06-2024 / Laatste Update: 20:30, 17-06-2024

Zoals elk groot toernooi heeft ook het EK voetbal dit jaar weer een mascotte. Deze keer heeft de organisatie gekozen voor Albärt, een hele vriendelijk teddybeer. Maar bij de openingswedstrijd van het EK tussen Duitsland en Schotland bleek de teddybeer een indringer.

De Duitse YouTuber Marvin Wildhage probeerde met een valse accreditatie en een nep-outfit van de mascotte het stadion binnen te komen voor Duitsland - Schotland en dat lukte hem nog ook. Hij stond een tijdje aan de zijlijn en ging zelfs op de foto met voormalig Duitsland-spits Mario Gomez. Daarmee zette hij de beveiliging rondom het toernooi van de UEFA flink voor paal.

Swingend Duitsland laat niets heel van Schotland in openingsduel EK

14 juni 2024, 22:55

Duitsland heeft in het openingsduel van het EK laten zien een van de kanshebbers voor de titel te zijn. Het gastland wervelde aan de hand van jonkies Florian Wirtz en Jamal Musiala langs Schotland, dat vlak voor tijd nog wel iets terug kon doen: 5-1.

Voorbereiding

Wildhage probeerde eerder al bij een training van de Duitse selectie ongemerkt mee te doen en dit was zijn volgende project. De YouTuber vertelt in zijn video dat hij vanwege de hoge ticketprijzen een andere manier moest vinden om het EK te kunnen bezoeken.

Wildhage had er vooraf ook alles aan gedaan om zijn project te laten lukken, want er ging een hele voorbereiding aan vooraf. Hij analyseerde foto's van medewerkers van het toernooi om de valse accreditaties zo echt mogelijk te maken.

Ontmaskering

Hij kwam uiteindelijk een heel eind, maar toch was er nog een oplettende UEFA-medewerker die hem vroeg zijn hoofd af te zetten. Toen kwamen ze erachter dat Wildhage, die bijna 900 duizend abonnees heeft op YouTube, in het pak zat en niet de echte mascotte. De politie pakte hem daarna op en het Openbaar Ministerie in Duitsland doet nu onderzoek naar het incident.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.