Werelddoelpunt ontnomen? Rabona van Hull City-speler gaat de boeken in als eigen goal
De rabona van Jaden Philogene-Bidace © Getty Images

Werelddoelpunt ontnomen? Rabona van Hull City-speler gaat de boeken in als eigen goal

08:09, 14-02-2024 / Laatste Update: 08:12, 14-02-2024

Jaden Philogene-Bidace dacht dinsdag de Puskás Award voor mooiste goal van het jaar al binnen te hebben. De speler van Hull City scoorde met een heerlijke rabona tegen Rotherham United. Helaas voor Philogene-Bidace gunde de English Football League (EFL) hem niet, het doelpunt kwam op naam van een verdediger van de tegenstander.

Na een hoge verovering dolde Philogene-Bidace zijn directe tegenstander en toen hij met zijn mindere linker voor de goal terechtkwam, toverde hij een rabona uit de hoge hoed. Die vloog er schitterend in en zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. In de herhaling bleek echter dat Cameron Humphreys de bal schampte en de bal anders langs zou gaan. Rotherham-keeper Viktor Johansson was kansloos door de actie van Humphreys.

Hull City won de wedstrijd wel, want niet lang na de 1-1 maakte de Nederlander Noah Ohio de winnende goal. De van Standard Luik gehuurde spits scoorde zo zijn eerste goal in Engelse dienst en dat bleek een hele belangrijke. Hull City klom hierdoor naar de zevende plek en doet volop mee in de tickets voor de play-offs om promotie naar de Premier League.