Wesley Sneijder waarschuwt Arne Slot richting Liverpool-job: 'Daar zou ik mee oppassen'
Wesley Sneijder en Arne Slot © Getty Images en Pro Shots

Wesley Sneijder waarschuwt Arne Slot richting Liverpool-job: 'Daar zou ik mee oppassen'

23:23, 29-04-2024 / Laatste Update: 23:26, 29-04-2024

Iedereen lijkt het al te weten, maar officieel is het nog niet: Arne Slot wordt de nieuwe coach van Liverpool. Wesley Sneijder gaf de trainer meteen een goed advies mee.

Aan de tafel van Veronica Offside wordt het aanstaande vertrek van Slot van Feyenoord richting Engeland besproken. Presentator Genee vraagt aan de tafelgasten, Jan Boskamp, Dick Advocaat en Sneijder, wat de grootste valkuil kan worden voor de Nederlandse coach bij Liverpool.

Niet te veel Nederlanders halen

"Liverpool is een hele grote club", begint Sneijder, voordat hij zes keer onderbroken wordt. "Veel groter dan Feyenoord." Volgens de oud-international is het niet verstandig om veel Nederlanders mee te nemen naar Liverpool. "Daar zou ik mee oppassen. Ik heb dat meegemaakt bij Real Madrid, en toen ik kwam zaten daar alleen Ruud (Van Nistelrooij, red), Royston (Drenthe, red.) en Arjen Robben. Het jaar daarop kwamen nog Huntelaar en Van der Vaart erbij."

Dat is niet handig, omdat er dan groepjes gevormd worden, vertelt Sneijder. "Als wij met z'n vieren ergens voetballen, dan gaan we niet Spaans tegen elkaar lullen, toch? Dan blijf je toch in je moedertaal praten. Dan ga je groepjes creëren."

Deze gevaren liggen voor Arne Slot bij Liverpool op de loer

29 april 2024, 14:50

De officiële berichtgeving moet nog komen, maar Arne Slot gaat tekenen in Liverpool. Hij krijgt daar de taak om Jürgen Klopp op te volgen en dat zal niet gemakkelijk worden. De overstap naar de Premier League is een grote en er zijn daar veel valkuilen. Van grote ego's in de selectie tot aan de slechte reputatie van Nederlandse trainers.

Advocaat sluit zich bij de woorden van Sneijder aan, maar wil zichzelf ook nog graag even een compliment geven. "Ik deed het ook bij Rangers, maar dat werden wel de beste spelers: Numan, Mols, Van Bronckhorst. De Boer later."

Afgestoten

Boskamp merkt op dat hem in Engeland werd verteld dat de spelers 'gewoon' Engels moesten praten. "Maar Jan, tegen ons zeiden ze dat ook in het begin", countert Sneijder. "Op den duur sluipt dat erin, dat gaat gewoon zo. En dan gaan ze het irritant vinden, en dan word je afgestoten."