Afscheid Arne Slot bij Feyenoord valt deels in het water: KNVB neemt harde maatregelen
Het vuurwerk tijdens de halve finale tussen Feyenoord en FC Groningen © Pro Shots

Afscheid Arne Slot bij Feyenoord valt deels in het water: KNVB neemt harde maatregelen

16:21, 29-04-2024 / Laatste Update: 16:27, 29-04-2024

Feyenoord is bestraft voor het afsteken van vuurwerk tijdens de halve finale van de KNVB Beker. De Rotterdammers zullen het de laatste wedstrijd van het seizoen met minder fans in De Kuip moeten doen en krijgen daarnaast een boete.

Aankomende zondag speelt Feyenoord tegen PEC Zwolle, maar dan geldt de straf niet. Tijdens het seizoenseinde in De Kuip tegen Excelsior zullen de vakken X, R, S en T dicht blijven. Daarnaast krijgt de club een boete van vijftien duizend euro.

Afscheidswedstrijd Arne Slot

Pikant is dat de Rotterdamse derby in de 34e speelronde waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Feyenoord onder Arne Slot is. De trainer is hard op weg naar Liverpool en de laatste thuiswedstrijd onder zijn leiding zal tegen Excelsior zijn. Een stuk minder fans kunnen dan afscheid nemen van de succesvolle trainer.

Vuurwerk tijdens finale

Feyenoord had nog een voorwaardelijke straf staan na aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Nu is de club dus bestraft na hetzelfde vergrijp tijdens de halve finale.

Tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC ging het ook mis: nadat er fakkels waren aangestoken moest de wedstrijd enige tijd worden stilgelegd, omdat er een spandoek aan de Rotterdamse zijde in de brand was gevlogen. Na afloop ging het veel over het vuurwerk tijdens de bekerfinale, dat in grote getale aanwezig was.

De bekerfinale begint zijn charme te verliezen: talloze onderbrekingen zorgen voor saai duel in De Kuip

22 april 2024, 09:39

Net als vorig jaar was de bekerfinale weinig zinderend te noemen. Er gebeurde weliswaar van alles in De Kuip, maar niks had met voetbal te maken. Het spel werd talloze keren stilgelegd en vuurwerk werd af en aan afgestoken. Waar vorig jaar de spelers de finale saai maakten, daar waren het dit jaar de onderbrekingen die de finale de das om deden. Dat schrijft Rick Kraaijeveld in zijn column voor Sportnieuws.nl.