Zo gaat Viaplay werken in Nederland: geen zender, wel een app zoals Netflix
i

Viaplay Nederland

Zo gaat Viaplay werken in Nederland: geen zender, wel een app zoals Netflix

Martijn Baars • 19:19, 08-12-2021

Sport kijken wordt een tikkeltje anders in 2022. Met de introductie van Viaplay op de Nederlandse markt, verandert er een boel. De Formule 1, het darten en het voetbal in de Bundesliga en de Premier League gaan richting de nieuwe streamingdienst. Maar hoe gaat het werken? Sportnieuws.nl sprak met Head of Sports Marco Zwaneveld van Viaplay.

De prijs heb je misschien al ergens voorbij zien komen: vanaf 1 maart moet je 13,99 euro per maand betalen voor Viaplay. Maar wat krijg je daarvoor terug en hoe gaat het werken? "We zijn een streamingplatform, geen televisiekanaal", zegt Zwaneveld tegen deze site. "Viaplay is een app, net zoals Netflix of Videoland. Direct via ons, of via Ziggo of KPN kun je gemakkelijk bij die app komen. We willen het de mensen thuis zo makkelijk mogelijk maken."

Meerdere sporten tegelijkertijd?

Als je de app op je smart TV of je telefoon hebt gezet en 'm aanklikt, kom je in een menu terecht. Daar kan je kiezen tussen sport, entertainment of bijvoorbeeld kinderseries. Binnen het hoofdstukje sport zie je dan alle livesporten overzichtelijk onder elkaar. Maar kun je op verschillende devices ook 2 sporten tegelijkertijd kijken?

"Je kunt op 5 devices tegelijkertijd ingelogd zijn en op 2 verschillende wedstrijden tegelijk kijken", legt Zwaneveld uit. "Bij alle grote toernooien en wedstrijden verzorgen we Nederlands commentaar. Dus zowel bij de Formule 1 als bij het darten en het buitenlands voetbal."

Voorbeeld

Op deze manier kun je bijvoorbeeld op je smart TV naar de Formule 1 kijken en ondertussen op je pc, laptop, tablet of telefoon een andere sport. Bijvoorbeeld het darten of een Premier League-wedstrijd van Liverpool.

Is verandering slecht?

Welke boodschap heeft Zwaneveld voor de kritische mensen die Viaplay nog niet zien zitten en gewend zijn aan bijvoorbeeld Ziggo voor de Formule 1 en RTL 7 voor het darten? "Mensen houden nou eenmaal niet van verandering. Maar uiteindelijk is iedereen ook blij met bijvoorbeeld een nieuwe auto. De eerste keer zul je 'm nog af laten slaan, de tweede keer rijdt-ie al een stuk beter en de derde keer gas je gewoon lekker op de snelweg alsof het nooit anders is geweest. Zo gaat het denk ik ook bij ons. Mensen moeten aan ons gewend gaan raken."