Liverpool wil Donyell Malen, Dortmund wil 60 miljoen euro zien

29 september 2023

Pim Ras Fotografie

Donyell Malen maakt mogelijk een droomtransfer naar de Premier League. De aanvaller van Borussia Dortmund staat volgens het Duitse BILD in de belangstelling van de Engelse topclub Liverpool, dat Malen naar Anfield hoopt te halen.


Daarvoor moet Liverpool wel de portemonnee trekken. Borussia Dortmund zou een vraagprijs van minstens 60 miljoen euro willen. Het is niet bekend of Liverpool dat bedrag wil betalen voor de aanvaller, die in het verleden bij PSV speelde. Malen kan op Anfield ploeggenoot worden van landgenoten Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch.

Veel goals
De 24-jarige Malen kende een moeizame start in Dortmund, maar heeft de laatste maanden de smaak te pakken. Afgelopen seizoen was hij met 9 goals en 7 assists van grote waarde voor de topclub. Ook dit seizoen is hij al vroeg op dreef. Malen scoorde in zijn eerste 5 Bundesliga-duels al 3 keer.

Ongeslagen
Daarmee heeft hij naar verluidt Liverpool-coach Jürgen Klopp overtuigd. De Engelse topclub is na het moeizame vorige seizoen nu uitstekend begonnen. The Reds zijn nog ongeslagen in de Premier League en staan met 16 punten op de 2e plaats, met slechts 2 punten achterstand op de nog foutloze koploper Manchester City.

22-voudig Oranje-international Malen speelde van 2017 tot en met 2021 voor PSV. In zijn laatste seizoen was de snelle aanvaller goed voor 19 goals in de Eredivisie. Malen heeft nog een contract tot medio 2026 bij Borussia Dortmund.