Alle WK-voorspellingen de prullenbak in na sensationele zege Saoedi-Arabië op favoriet Argentinië

Martijn Baars • 14:07, 22-11-2022 / Laatste Update: 19:56, 07-01-2024

Wordt het 3-0, 4-0, 5-0 of zelfs een nog hogere score? Dat was eigenlijk de vraag voorafgaand aan de openingswedstrijd van Argentinië op het WK tegen Saoedi-Arabië. Want dat land in het Midden-Oosten zou wel even op een monsterscore getrakteerd worden. Maar alle WK-voorspellingen kunnen de prullenbak in, want Saoedi-Arabië heeft de 'favoriet' verslagen: 2-1.

En dat is echt ongelofelijk te noemen. Het had in de eerste helft namelijk zo 3-0 voor Argentinië kunnen staan, ware het niet dat liefst 3 goals (terecht) werden afgekeurd wegens buitenspel. De Nederlandse VAR Pol van Boekel had in de eerste 10 minuten nog wel aan een penalty geholpen die Lionel Messi benutte: 1-0.

Buitenspel, buitenspel, buitenspel

Na rust was de verwachting dat Argentinië nu toch echt wel afstand zou gaan nemen van de Saoedi's. Zij stonden supergoed georganiseerd en lieten de Argentijnse aanvallers Messi, Lautaro Martinez en Angel Di Maria telkens buitenspel staan.

WAT?! Saoedi-Arabië scoort 2 keer

Aanvallen deden de Saoedi's nauwelijks. Maar de speech van bondscoach Hervé Renard heeft in de rust wonderen verricht. De leider van Saoedi-Arabië zag zijn spelers 2 keer aanvallen in de eerste 10 minuten na rust en totaal verrassend en tegen de verhoudingen in 2 keer scoren. Stond het ineens 2-1 voor de underdog. De ook nog eens mooie doelpunten kwamen van Saleh Al Shehri en Salem Al Dawsari.

Onzichtbare sterren, hele matige 'topfavoriet'

Daarna was het heel matig wat Argentinië liet zien. Hoewel het land van tevoren werd aangemerkt als 'topfavoriet' voor de WK-titel, liet het dat totaal niet zien. Elke aanval strandde in óf buitenspel, óf in de Saoedische muur die was opgetrokken een meter of 5 buiten het strafschopgebied. Messi was verder onzichtbaar, net als de andere 'sterren'.

WK-voorspellingen in de prullenbak

Wij kennen niemand in onze kringen die Saoedi-Arabië als winnaar had voorspeld bij deze wedstrijd, maar het is toch echt gebeurd. De WK-voorspellingen kunnen wel de prullenbak in. Tegen groepsgenoten Mexico en Polen zal het zo mogelijk nóg moeilijker worden voor Argentinië. Strandt Messi's laatste WK dan al in de groepsfase? Na deze enorme sensatie is het in ieder geval billenknijpen.