🎥 | VAR Pol van Boekel speelt grote rol in openingsfase: penalty voor Argentinië, Messi maakt 'm

Martijn Baars • 12:17, 22-11-2022 / Laatste Update: 14:07, 07-01-2024

Pol van Boekel had dinsdagochtend een grote rol in de openingsfase van Argentinië - Saoedi-Arabië. De Nederlandse scheidsrechter zat als VAR achter de schermen en riep de scheids van dienst al na 7 minuten naar het scherm. Bij een vrije trap werd een Argentijn dusdanig vastgehouden in het strafschopgebied dat Van Boekel het een penalty vond.

Hij riep de Sloveen Slavko Vincic naar het scherp en die ging mee in de mening van de Nederlander: penalty voor Argentinië. Zo kreeg Lionel Messi al binnen 10 minuten een buitenkansje om goed aan het WK te beginnen. De aanvoerder en sterspeler van Argentinië schoot de pingel easy raak: 1-0.

Danny Makkelie

Naast Van Boekel is er ook een Nederlandse scheidsrechter actief op het WK in Qatar. Danny Makkelie moet zijn eerste aanstelling nog krijgen.