Kevin De Bruyne juicht niet voor goal België en maakt ruzie met Alderweireld: ‘Soms lopen emoties hoog op’

24 november 2022

Getty Images
De-Bruyne-man-of-the-match-ruzie-alderweireld-belgie

Nee, Kevin De Bruyne was misschien niet de minste Belg tegen Canada, maar de beste speler op het veld zeer zeker ook niet. Toch werd de sterspeler van Manchester City tot zijn eigen verbazing na de kleine, maar vooral onverdiende zege (1-0) verrassend genoeg door de FIFA verkozen tot Man of the Match.


"Ik denk niet dat ik een goede wedstrijd gespeeld heb en ik weet ook echt niet waarom ik deze trofee gekregen heb. Het zal misschien aan mijn naam liggen", vroeg Kevin De Bruyne zich af. België maakte tegen Canada een matte, bijna uitgebluste indruk. Het was aan doelpuntenmaker Michy Batshuayi en doelman Thibaut Courtois te danken dat de Rode Duivels geen punten verloren. De sluitpost van Real Madrid stopte een penalty van uitblinker Alphonso Davies van Bayern München en sleepte België, dat een selectie met de nodige spelers op leeftijd heeft, daarmee door een moeilijke fase heen.

Ruzie met Alderweireld
Het zorgde vooral bij De Bruyne voor veel frustraties. Hij vierde de treffer van Batshuayi niet mee en kreeg het zelfs aan de stok met Toby Alderweireld. "Ik vond dat we te veel de lange bal speelden, je moet korte combinaties spelen om onder de druk uit te komen", aldus De Bruyne. "Het was een tactisch ruzietje. Dat gebeurt wel eens tijdens de wedstrijd. Daar blijft niets van hangen."

'Dit gebeurt wel vaker'
Dat vond ook Alderweireld. "Het ging over voetbalzaken", legde de oud-Ajacied uit. "We zijn geen koorknapen die hier komen voetballen. We zijn hier allebei om te laten zien dat we ermee bezig zijn. Soms kunnen de emoties hoog oplopen. Nu staan er hier natuurlijk honderd camera’s op, maar dit gebeurt wel vaker."