WK 2022! Opvallendste momenten 3e WK-dag: Stuntende Saoedi's, Ochoa verzilvert 'MR WK'-status

Rick Kraaijeveld • 00:21, 23-11-2022 / Laatste Update: 05:56, 12-12-2023

Dag 3 van het WK zit erop en het was weer een spektakel. Saoedi-Arabië stuntte enorm (2-1) tegen Argentinië en ook de regerend wereldkampioen Frankrijk kwam eventjes op achterstand door een oud-eredivisiespeler. Uiteindelijk wonnen ze wel met 4-1. Verder waren er ook 2 brilstanden, bij Mexico - Polen en Denemarken - Tunesië. Een top-5 van opvallende WK-momenten!

Cry for us Argentina: Messi en co verliezen van Saoedi's

Het was misschien wel dé stunt van de dag. Saoedi-Arabië won van het grote Argentinië van Lionel Messi en co. Messi opende de score zelf, via een penalty maar dat bleek niet genoeg. Vlak na zijn goal werd er nog een doelpunt van Lautaro Martínez afgekeurd. Waarna in de 2e helft Saoedi-Arabië 2 keer scoorde. Vooral de 2e goal was een absolute beauty: Salem Al Dawsari joeg de bal de kruising in.

Check het wedstrijdverslag mét de beautygoal hier.

Wat als... omhaal Giroud had typisch geweest, recordgoal bijna in stijl

Olivier Giroud haalde vandaag een prachtige statistiek. Hij is door zijn 2 doelpunten tegen Australië gedeeld topscorer aller tijden van Frankrijk. Samen met Thierry Henry deelt hij deze positie 51 doelpunten. In de 1e helft had hij al zijn 50e er al in liggen en vlak na rust scoorde hij bijna zijn 51e in perfecte stijl. Een voorzet van Antoine Griezmann werd door Giroud beantwoord met een omhaal die maar rakelings naast ging, dat was toch wat geweest... Check zijn 51e doelpunt hier!

Van Het Kasteel naar Qatar: Goodwin maakt WK-goal tegen titelverdediger

We blijven even bij die wedstrijd Australië - Frankrijk, daar kwam Australië namelijk op voorsprong en die goal werd gemaakt door een oude bekende: Craig Goodwin. Goodwin speelde van 2016 tot 2018 voor eredivisieclub Sparta Rotterdam. Bij de Spangenaren was hij goed voor 6 doelpunten en 6 assists in 51 wedstrijden. 1 van die doelpunten was de cruciale vrije trap bij Go Ahead Eagles-uit die Sparta in de eredivisie hield.

Ochoa stopt Lewandowski vanaf 11m en maakt WK-cultstatus waar

Guillermo 'Mister WK' Ochoa. We kennen hem allemaal nog wel van zijn heldhaftige optredens bij het WK van 2014. De keeper van Mexico staat altijd op tijdens de WK's en ook deze editie lijkt hij weer te veranderen in prime Buffon. In de wedstrijd tegen Polen zag hij Robert Lewandowski tegenover zich staan. De Poolse aanvaller mocht aanleggen vanaf de penaltystip en jawel... Ochoa pakte hem! Zie hier de beelden.

Saoedische gekte na overwinning

Even terug naar de overwinning van Saoedi-Arabië, want hoe verbaasd wij waren zo gek deden alle inwoners van dat land. Iedereen was door het dolle heen en dat was te merken ook! 1 fan was zelfs zo blij dat hij zijn deur volledig de vernieling in trok. De deur vloog uit zijn scharnieren en zal het vast niet meer doen. Ook in de kleedkamer ging het goed los, natuurlijk. De koning van Saoedi-Arabië was ook door het dolle heen, hij maakte van woensdag zelfs een nationale feestdag. Iedereen feesten dus, want morgen vrij!

Alvast kijken naar het programma van woensdag 23 november? Dat kan!