Waterpoloërs uitgeschakeld op het EK: olympische droom uiteen gespat
i

Getty Images

Waterpoloërs uitgeschakeld op het EK: olympische droom uiteen gespat

Rick Kraaijeveld • 19:38, 11-01-2024 / Laatste Update: 09:32, 15-01-2024

De heren van het Nederlandse waterpoloteam kunnen alweer huiswaarts. Op het EK in Kroatië werd niet gewonnen van Griekenland in de achtste finales. Griekenland was Nederland de baas met 15-10. Hiermee is de kans op de Olympische Spelen ook verkeken voor de Nederlanders.

Griekenland, vorig jaar op het WK nog goed voor zilver, stond na de eerste periode al voor met 5-3 en liep richting de rust nog uit tot 9-5. Na rust klaarden zij het klusje vrij gemakkelijk: 15-10. Met dit verlies is de hoogst mogelijke ranking voor Nederland op het EK de negende plaats.

Olympische Spelen

En dat is niet genoeg. De Europese winnaar gaat naar het EK en verder worden de tickets op het WK uitgedeeld, dat volgende maand in Doha is. Daar kan Nederland ook al niet meer naartoe, want alleen de beste acht van het WK krijgen daar een plekje. Op het WK worden er nog 4 tickets uitgedeeld.

later op de donderdagavond spelen de Nederlandse waterpolosters in eigen land tegen Italië in de halve finales van het EK. Zij gaan sowieso naar de Olympische Spelen want zij zijn regerend wereldkampioen.