Waterpolosters bereiken finale EK na winst op Italië: Spanje tegenstander
i

ANP

Waterpolosters bereiken finale EK na winst op Italië: Spanje tegenstander

Rick Kraaijeveld • 22:51, 11-01-2024 / Laatste Update: 08:35, 15-01-2024

De Nederlandse waterpolosters hebben gedaan wat de mannen niet konden: winnen op het EK. In de halve finale werd er in een spannende wedstrijd gewonnen van Italië met 7-6. In de finale komen zij wederom Spanje tegen, het is een kopie van de WK-finale vorig jaar.

Nederland had het niet makkelijk tegen Italië en vergat vooral zelf te scoren. De Italianen hielden goed stand en telkens stond er in elke break een gelijke stand op het bord. Pas aan het einde trokken de Nederlandse waterpolosters aan het langste eind. In de laatste acht minuten pakte Nederland de voorsprong en gaf deze ook niet meer weg.

Finale

De finale is dus bereikt in eigen land. In de finale wacht de regerend Europees kampioen. Een mooi affiche dus; de regerend wereldkampioen tegen de Europese. Spanje won in de halve finale met 13-5 van Griekenland. Nederland is maar wat bekend met Spanje, in de WK-finale stonden de twee landen ook al tegenover elkaar.

Het is voor Nederland de tiende keer dat zij in een EK-finale staan. Van de negen eerdere finales werden er vijf gewonnen (1985, 1987, 1989, 1993 en 2018). De zesde titel zou betekenen dat Nederland alleen het record van meeste Europese titels houdt, dat wordt nu nog gedeeld met Italië.